Veelgestelde vragen

Check je netwerk is hét programma waarmee jij je netwerk kan helpen aan een leuke baan bij Enexis! Wordt jouw sportmaat, beste vriend, familielid of bekende aangenomen bij Enexis? Fantastisch! Dan is het tijd om te proosten op een nieuwe collega én krijg jij van ons €1.000,- of €500,- bruto.

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. 

 

1. Wat is het Check je netwerk-programma? 

Met het Check je netwerk-programma kun jij als medewerker kandidaten aandragen als potentiële collega bij Enexis. We belonen je graag voor het aandragen van een profiel/cv en voor het daadwerkelijk starten van een nieuwe collega ontvang je €1.000,- of €500,- bruto welke je ontvangt bij je eerstvolgende salaris.

2. Waarom heeft Enexis het Check je netwerk-programma? 

Enexis is trots op haar medewerkers en dat mag gedeeld worden. Door de komst van nieuwe collega’s kunnen wij ons werk nog beter doen.

3. Hoe werkt het? 

Het Check je netwerk-programma bestaat uit vier onderdelen:

 1. Iemand uit je netwerk maakt kenbaar dat hij of zij wellicht interesse heeft in een baan bij Enexis. Je mag zijn/haar gegevens delen met recruitment. Stap 1 is gezet.
 2. Je gaat naar de campagne pagina van het CHECK JE NETWERK programma en vult jouw gegevens én de gegevens van de potentiële Enexis collega in.
 3. De kandidaat past nu of in de toekomst bij Enexis? Uiteraard wordt er zo spoedig mogelijk contact opgenomen door recruitment met jouw kandidaat.
 4. Er volgen gesprekken met de kandidaat. Wordt het daadwerkelijk een match? Dat is goed nieuws voor jou, voor Enexis én voor de kandidaat. Jij ontvangt bij je eerstvolgende salaris een vergoeding van €1.000,- of €500,- bruto.
4. Mogen alle medewerkers van Enexis meedoen?

Aan het Check je netwerk-programma kan iedereen mee doen, echter de afdeling Recruitment is uitgesloten.

5. Hoe draag ik een kandidaat aan op een vacature? 

Op de campagne pagina kan je aangeven voor welke vacature jouw kandidaat graag in aanmerking komt. Weet je het niet zeker of de kandidaat helemaal past? Geen probleem. De afdeling Recruitment beoordeelt de kandidaat.

6. Krijg ik terugkoppeling over de gesprekken van mijn aangedragen kandidaten? 

Recruitment monitort het gehele proces en heeft een geheimhoudingsverplichting vanaf moment dat het cv is beoordeeld door recruitment. Dit betekent dat er geen terugkoppeling kan worden gegeven over de gesprekken. Uiteraard mag jij altijd vragen aan de door jouw aangedragen kandidaat wat de status is.

7. Hoe vaak kun je deelnemen? 

Je kunt zo vaak deelnemen als je wilt.

 

Beloning

 1. Wat voor beloning ontvang ik voor het aandragen van een kandidaat?

Op het moment dat jouw kandidaat daadwerkelijk start bij Enexis ontvang jij een vergoeding van €1.000,- of €500,- bruto. De uitbetaling vindt plaats bij jouw eerstvolgende salarisbetaling.

UITLEG GEVEN OVER SCHAARSTE PROFIELEN EN OVERIG

 1. Kan ik mijn vergoeding ook delen met de door mij aangebrachte kandidaat?

Dat is helemaal aan jou. We kunnen het bedrag niet splitten maar het staat jou natuurlijk altijd vrij om het vervolgens te delen.

 1. Kan ik het bedrag ook schenken aan het goede doel?

Dat is helemaal aan jou. Zodra het bedrag op jouw rekening staat kan jij het schenken aan een goed doel dat past bij jou.

 

Kandidaten

 1. Hoe weet ik of ik de perfecte match maak?

We vragen niet aan jou om de perfecte match te maken. Daar hebben we een professionele recruitment afdeling voor. Wat we wél aan je vragen is te matchen op cultuur. Zou je graag met de door jouw aangedragen kandidaat samenwerken? Past hij of zij bij de cultuur bij Enexis? Als daar het antwoord JA op is stuur jij de gegevens in van jouw kandidaat.

 1. Wat als de kandidaat helemaal niet geschikt is voor Enexis?

Dat kan. En we weten dat dat ook gaat gebeuren. En toch zijn we je dankbaar want we proberen samen Enexis te laten groeien.

 1. Kan ik samen met de recruiters in mijn netwerk kijken naar geschikte kandidaten?

Heel graag! We kijken graag met je mee. Stuur een berichtje naar Check je netwerk@Enexis.nl en we plannen 10 minuutjes “Grasduinen in je netwerk” met je in.

 1. Wat als mijn aangedragen kandidaat weer uit dienst gaat?

Dat kan, en dat vinden we uiteraard super jammer, welke reden dat ook heeft. Je hoeft niet de €1.000,- of €500,- terug te storten. Jij hebt namelijk je best gedaan en daarvoor belonen we je graag.
 Heb je verder nog vragen of opmerkingen, bekijk dan nog even de pagina over Regels & Voorwaarden of stuur een e-mail naar CHECK JE NETWERK@Enexis.nl of neem contact op met Ilona de Vroom of Irene van Ballegooij.
Zie hieronder de contactgegevens.