Digitale Distributie Systeembeheerder

In het transitieprogramma Digitale Distributie Systeembeheerder (DDSB) gaan wij ontdekken op welke vlakken (nieuwe) data ons nog beter in staat gaat stellen om onze producten en diensten te leveren. Hiertoe investeren wij op een viertal vlakken, namelijk data, technologie, mens (skills en competenties) en organisatie. 

Het programma DDSB richt zich op het digitaliseren van onze assets, het automatiseren van de daaraan gerelateerd netplanning-, bedrijfsvoering- en onderhoudsprocessen en het versnellen van de energietransitie. Als gevolg van de ontwikkeling groeien Enexis Groep en de omgeving naar elkaar toe. Wij houden meer rekening met wat klanten/stakeholders doen en ondersteunen hen optimaal bij het realiseren van hun doelen door data en informatie te leveren. 

Wij beschikken momenteel al over veel data. Data speelt op dit moment namelijk ook reeds een belangrijke rol in onze netplanning-, bedrijfsvoering- en onderhoudsprocessen en in het versnellen van de energietransitie. Dit wordt echter nog niet optimaal ingezet om onze eigen processen te optimaliseren. Daarnaast zoeken wij nog niet proactief en gestructureerd de afstemming en de samenwerking met onze omgeving op dit vlak. Met het transformatie programma Digitale Distributie Systeembeheerder (DDSB) gaat dat veranderen. 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan