Gedrag & Leiderschap

Om de proces- en systeemveranderingen voor Enexis2020 te laten slagen, is er nog een verandering nodig. Wendbaar zijn is in deze tijd essentieel en daarom moeten we onze manier van werken aanpassen. Met het transitieprogramma Gedrag & Leiderschap gaan we samen, met de hele organisatie, aan de slag. Niet ieder voor zich, maar met alle afdelingen.

We moeten dus onze manier van werken aanpassen. Bijvoorbeeld door elkaar meer – over de afdelingen heen – op te zoeken in het belang voor de klant. Door vol te houden tot je resultaat bereikt. En door elkaar aan te spreken en van elkaar te leren. Die verandering is omgezet naar drie ontwikkelpunten, de Van > Naars:

1. Samen veranderen met ambitie

We moeten grote stappen zetten om mee te kunnen met wat de maatschappij van ons vraagt. Daarom betekent dat voor ons dat we de lat hoog leggen, ambitieuze doelen stellen, met overtuiging nieuwe dingen oppakken en vooral ook: samen, over afdelingen heen. 

2. Eigenaarschap nemen voor resultaat

Als we dat resultaat, ons doel, echt willen halen. Moeten we niet alleen tevreden zijn met de inspanning. Wat we nodig hebben is actief naar het resultaat toewerken, durven aangeven als we dat resultaat niet dreigen te halen en daarop actie ondernemen. 

3. Aanspreken om te groeien

Als je echt eigenaar van het resultaat bent, moeten we elkaar ook durven aanspreken. Niet om af te branden, maar juist in het vertrouwen dat je daardoor kunt leren en groeien. Positieve en negatieve zaken bespreekbaar maken in gesprekken en overleggen, zorgt ervoor dat je samen een beter resultaat kunt neertellen. 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan