'Als je een idee hebt, krijg je alle vrijheid om er mee aan de slag te gaan'

Irene Kinderman (Business Developer)

“Via een bijbaantje na mijn studie kwam ik terecht bij Enexis. Daar sprak ik een aantal collega’s die in het Enexis Trainee Programma zaten. Ze waren er zo enthousiast over! Deze gesprekken hebben mij aan het denken gezet. Ik wilde zelf eigenlijk niet stoppen met leren, maar had ook weinig zin in nog een scriptie schrijven en nog meer tentamens maken. Het trainee programma was voor mij het perfecte vervolg in mijn leercurve: hands-on aan het werk en daarnaast heel veel leren. Leren op inhoudelijk én persoonlijk vlak."

“Dat gaat je nooit lukken…”

"Het eerste jaar van het traineeprogramma begon met teambuilding met medetrainees, vervolgens veel gezamenlijke trainingen en de start van een uitdagend eerste project. Wat ik mooi vind is hoe men binnen Fudura open staat voor eigen initiatief. Zo leek het mij ontzettend gaaf om met het bedrijf deel te nemen aan The Race of the Classics, een zeilrace met klassieke zeilschepen naar Engeland. Iedereen zei: “Dat gaat je nooit lukken…” maar het lukte wel, we kregen toestemming van de directie en inmiddels heeft Enexis/Fudura al twee jaar op rij deelgenomen aan dit fantastische zeilevenement.

Het tweede jaar heb ik bewust gekozen om de core business in te gaan. Een jaar lang was ik verantwoordelijk voor het cultuurveranderingstraject bij een van onze uitvoerende takken. Na afloop van dit leerzame jaar wist ik dat mijn hart meer bij de dynamische wereld van het commerciële bedrijf ligt. Sinds maart 2015 werk ik als Business Developer bij de afdeling New Business. Bij New Business is onze opdracht om nieuwe producten en diensten te ontwerpen waarmee Fudura op de lange termijn eerlijke en efficiënte energie mogelijk maakt en winstgevend blijft. Een mooie, nieuwe uitdaging."

Verantwoordelijkheid en eigenaarschap

"Als je een goed idee hebt, krijg je alle vrijheid om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Dat vind ik het mooie van Fudura. Het geeft je verantwoordelijkheid en eigenaarschap. In combinatie met persoonlijke training en begeleiding maak je hierdoor een steile leercurve door. Zo mocht ik in mijn eerste jaar bij het project Energiebesparing, samen met collega’s, een nieuwe propositie ontwikkelen die gericht was op energiebesparing in bestaande woningbouw. ‘Mocht’, want er was veel mogelijk. Dit heeft geresulteerd in Buurkracht, dat inmiddels al meer dan 140 buurten in Nederland heeft geholpen energie te besparen.

En over 5 jaar? Dan zit ik sowieso op een andere functie. Het leuke van zo’n groot bedrijf is dat je relatief makkelijk tussen totaal verschillende rollen en functies kunt switchen en je hart en je kracht kunt volgen.”

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan