Maatschappelijk verantwoord

Kijk eens om je heen

Den Bosch, Tilburg, Haren of Deventer. Waar je ook werkt bij Enexis Groep en bij welke van onze bedrijven ook, je werkt elke dag om het dagelijks leven in gezinnen en bedrijven mogelijk te maken. Je zet je in voor de maatschappij. Wij vinden het daarom normaal om ons werk verantwoord uit te voeren. Om zuinig te rijden, de energietransitie te versnellen door inzet van onze talenten, ons afval te scheiden, netjes met onze klanten om te gaan en om oog te hebben voor onze omgeving. Doe je mee?

Zuinig van A naar B

Onze monteurs zijn de hele dag op pad en maken dus nogal wat kilometers. We stoten daarmee een flinke hoeveel CO2 uit en dat is schadelijk voor het milieu. Daarom komen wij in actie. We schaffen bijvoorbeeld elektrische auto’s aan. Dat is veel zuiniger. En onze medewerkers helpen een handje mee door hun route slim te plannen, op hun snelheid te letten en de motor niet onnodig te laten draaien. Word jij ook een E-driver bij Enexis Groep?

We hebben ook een carpool app, een top-idee van onze medewerkers. De app helpt om snel en makkelijk samen te reizen met collega’s en helpt om de CO2-uitstoot te verlagen.

Diversiteit

Onze maatschappelijke rol is door de energietransitie in beweging en we hebben ambitieuze doelstellingen om als organisatie om bij te dragen aan deze transitie. Dit betekent dat er in de komende jaren werkzaamheden zullen ontstaan die wij nu nog niet kennen. Diversiteit is voor ons de sleutel om hierop in te spelen. We zoeken talenten met verschillende achtergronden om onze organisatie te versterken. We willen bevlogen en wendbare medewerkers die omgevings- en resultaatgericht zijn en we maken werk van ontwikkeling, samenwerken en eigenaarschap.

We stimuleren talenten binnen onze organisatie, ook met de jongerenvereniging NEXT en het vrouwennetwerk ZIJ!.

Een inspirerende én duurzame werkplek

Een kantoor moet vooral energie geven in plaats van energie kosten. Toch? Dat vinden wij ook. Daarom hebben we in Maastricht, Venlo en Zwolle energieneutrale kantoren gebouwd. Door goede isolatie, zonnepanelen en warmtepompen is de energierekening in die gebouwen 0. We hebben voor deze bouwprojecten het BREEAM-NL Excellent certificaat voor duurzaamheid gekregen en daar zijn we trots op.

Energie krijgen wij ook van mensen. Een glimlach of een steuntje in de rug geeft zoveel voldoening. Dat merken ook onze collega’s die vrijwilligerswerk doen vanuit Enexis Groep. Tijdens hun jaarlijkse teamuitje gaan ze bijvoorbeeld aan het werk bij ouderen. Of ze doen samen mee aan landelijke initiatieven, zoals NLdoet. Dat is gezellig én levert veel blije gezichten op.

Onze groene ideeën doorgeven

Zoals je ziet barsten we bij Enexis Groep van ideeën om de wereld een stukje duurzamer en beter te maken. Via duurzame projecten willen we dat doorgeven aan onze klanten. We helpen meer dan 100 buurten om energie te besparen met het programma Buurkracht. En op meer dan 200 scholen hebben we ons lespakket ‘Van Zon krijg je Energie’ al aangeboden.

Op allerlei manieren helpen we bedrijven, woningbouwcorporaties, gemeentes en consumenten om bewuster om te gaan met energie. Wil jij ook jouw energie stoppen in groen gas, smart grids, de slimme meter of elektrisch vervoer? Bekijk onze actuele vacatures.

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan