'Enexis Groep biedt vertrouwen en schept volop kansen'

Sander Schouwenaar (Manager Verkennen bij Assetmanagement)

“Net klaar met studeren wist ik eigenlijk nog niet precies waar mijn kracht lag. Toevallig kwam ik in aanraking met het Enexis Groep Traineeship en werd direct enthousiast. Het is een intensief programma waar je de kans krijgt om binnen Enexis Groep op verschillende afdelingen te werken en tegelijkertijd is er veel aandacht voor reflectie en ontwikkeling. Ik werd direct in het diepe gegooid en kreeg de verantwoordelijkheid om als projectleider de eerste buurtbatterij van Europa te realiseren. Veel techniek, contacten met leveranciers en uiteraard testwerk. Uiteindelijk werd dit een groot succes en staat deze buurtbatterij daadwerkelijk in Etten-Leur. Dit bleek een uitstekende manier om te ontdekken waar mijn kracht ligt."

Enexis Leiderschapsprogramma

"Het Enexis Groep Traineeship investeert in medewerkers maar vraagt ook veel terug. Gelukkig heeft dit zich uitbetaald. Na het traineeprogramma kreeg ik namelijk de kans om als Innovator bij de afdeling Asset Management te starten. De afdeling Innovatie houdt zich met uitdagende en toonaangevende projecten bezig binnen een snel veranderende organisatie. Met steeds meer duurzame energie wordt het steeds belangrijker om hier slim mee om te gaan. De Innovatie afdeling ontwikkelt daarom nieuwe diensten en producten binnen Enexis Netbeheer zoals slimme laadpalen voor elektrisch vervoer, automatisering van energienetten en doet projecten in samenwerking met consumenten met zonnepanelen en groen gas invoeders. Daarnaast blijven we ook onze huidige werkwijzen innoveren, met nieuwe methoden voor storingsdetectie of de ontwikkeling van nieuwe componenten. Een leerzame tijd waarin ik mijzelf ben blijven ontwikkelen. Daarnaast blijf ik contact houden met mijn collega trainees die zich ook op allerlei plekken binnen Enexis Groep hebben doorontwikkeld.

Inmiddels ben ik zo’n 1,5 jaar geleden gestart met een nieuwe uitdaging als Manager Verkennen bij Assetmanagement. Het Enexis Groep Leiderschapsprogramma ondersteunt mij hierin. Wederom biedt Enexis Groep mij hier een nieuwe, gave uitdaging waarin ik mezelf in een nieuwe rol blijf ontwikkelen, zowel als persoon, als de leidinggevende die ik wil zijn. Enexis Groep biedt vertrouwen en schept volop kansen!”

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan