Benieuwd naar de ervaringen van onze trainees?

Neem direct contact op met Lars, Veerle, Sanne en Floris

 • Lars Verpalen (Communication & Information Sciences, Tilburg)

  Lars is tweedejaars trainee en werkt voor Facility Management. Hij is programmamanager rondom het thema CO2-besparing. Lars: "Twijfel je of dit traineeship de goede stap voor je is? Ik kan je misschien verder helpen!"

   

  "Hoi! Ik ben Lars, inmiddels tweedejaars trainee bij Enexis Groep. Dat klinkt voor mij best gek om te zeggen, vooral omdat ik nog steeds het gevoel heb net begonnen te zijn aan dit avontuur. Maar ik heb er toch echt al ruim een jaar op zitten.

  In dat jaar heb ik me met twee grote transitieprogramma’s bezig gehouden, genaamd EneXt en Ketensturing. Ik heb daarvoor nieuwe processen opgetekend, inhoudelijke analyses gedaan en geprobeerd een brug te slaan tussen hoofdkantoor en lokale vestigingen. Een van de grote, mooie uitdagingen die ons bedrijf kent.

  Sinds kort ligt mijn focus op een veel maatschappelijkere doelstelling van ons bedrijf; die waarin staat dat we 50% van onze eigen CO2 footprint willen hebben teruggebracht in 2020. Ik coördineer hiervoor als Programmamanager verschillende projecten en heb een adviserende rol in alle lagen van het management. Een ongelooflijk gave plek waar ik echt impact kan hebben op wat er in dit bedrijf gebeurt én bezig kan zijn met een grote maatschappelijke kwestie.

  Die impact kan jij ook hebben. De ontzettend gave trainingen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie en leiderschap laten je als persoon gigantisch groeien in een heel korte periode. Jij hebt al veel gelezen over dit Traineeship en ik hoef je dus waarschijnlijk niet te overtuigen hoe gaaf het is. Maar twijfel je om wat voor reden toch, laat je horen!"

  Lees meer
 • Veerle Wijshoff (Industrial Design, Eindhoven)

  Veerle is in september 2017 gestart in het Enexis Groep Traineeship. Binnen de afdeling Engineering en Realisatie zuid houdt zij zich bezig met het stimuleren van gedragsverandering. Veerle: "Als je wil kun je hele mooie dingen voor elkaar krijgen!"

   

  "Ik was op zoek naar een traineeship dat mij uit zou dagen, me zou testen en me de ruimte zou geven om mezelf te zijn en mezelf optimaal te kunnen ontwikkelen. Zo kwam ik terecht bij het traineeship van Enexis groep: een traineeship waar je gelijk verantwoordelijke taken krijgt, super leuke en waardevolle trainingen doet, heel veel leert en dit allemaal doet met mede trainees; vrienden voor het leven!

  Als vrouw, ontwerpster en innovator werd ik geplaatst bij Engineering en Realisatie Zuid binnen het bedrijfsonderdeel INFRA. Mijn rol is het stimuleren van gedragsverandering en het verbeteren van de samenwerking binnen deze mannenclub van gepassioneerde techneuten. Een mooie uitdaging waarin ik de ervaringen die ik opdoe mee kan nemen in het management vak.

  Het Enexis Groep Traineeship is een hele mooie kans om het bedrijf te leren kennen in een omgeving waar trainees erg gewaardeerd worden. Als je wil kun je hele mooie dingen voor elkaar krijgen en dat al op zo’n vroeg stadium van je carrière!

  Wil je meer weten? Bel mij gerust!"

  Lees meer
 • Sanne Russcher (Arbeids- en organisatiepsychologie, Amsterdam)

  Sanne is tweedejaars trainee en werkt als Team Ontwikkeling Architect bij Regie op Vernieuwing (Asset Management). Tijdens haar eerste opdracht ontwikkelde ze een visie op externe communicatie voor Klantenservice. Sanne: "Alle vrijheid om te doen wat jij wilt. Om te kiezen waar jíj blij van wordt. Om te ontdekken wat jou energie geeft. Dat is wat het traineeship voor mij heel gaaf maakt."

   

  "Anderhalf jaar geleden, net nadat ik mijn master Arbeids- en organisatiepsychologie had afgerond, was ik eigenlijk nog niet uitgeleerd. Ik wist wel dat ik graag aan het werk wilde en koos daarom een bedrijf dat mij veel kansen zou bieden om me op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Het eerste jaar stond voor mij in het teken van mijn weg vinden en ontdekken wat ik het liefste doe. Dit jaar merk ik dan ook dat ik echt mijn plek heb kunnen vinden. In een innovatieve omgeving bezig zijn op het snijvlak van mens en techniek blijk ik ontzettend tof te vinden. Ik mag elke dag mijn team weer inspireren, motiveren en helpen ontwikkelen, waardoor zij enorme stappen zetten en ik net zo hard mee groei. Deze kans had ik voor geen goud willen missen.

  Mijn enthousiasme over het afgelopen jaar deel ik het liefst met anderen, dus wil je hier meer over weten of heb je vragen, bel me gewoon even voor een goede kop koffie in onze espressobar!"

  Lees meer
 • Floris Enzerink (Bestuurskunde & Politicologie, Nijmegen)

  Floris is in 2017 gestart in het Enexis Groep Traineeship. In zijn eerste opdracht zet hij een nieuw programma binnen Enpuls op poten, namelijk de Flex Challenge. Floris: "Jezelf ontwikkelen en tegelijkertijd werken aan het versnellen van de energietransitie geeft mij veel energie!”

   

  “Ik zit nu in het eerste jaar van het tweejarig traineeprogramma van Enexis Groep en ik werk aan een gave opdracht bij Enpuls. Enpuls is onderdeel van Enexis Groep en heeft als doelstelling om de transitie naar een duurzaam energiesysteem te versnellen. In mijn eerste opdracht zet ik een nieuw programma op poten, namelijk: de Flex Challenge. De Flex Challenge is een nieuw programma van Enpuls, waarmee we met marktpartijen de uitdagingen van de energietransitie aangaan.

  Ik heb gekozen voor het Enexis Groep Traineeprogramma omdat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Jezelf ontwikkelen en tegelijkertijd werken aan het versnellen van de energietransitie geeft mij veel energie!”.

  Lees meer
Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan