Tweejarig Traineeship Programma

Van assessment tot droombaan in 2 jaar

Het Enexis Groep Traineeship start met focus op jou als persoon en jouw motivatie om te willen starten in ons programma. Daarom vragen we je in de eerste selectieronde om jouw cv en een motivatiebrief. Waaraan heb jij tot nu toe gewerkt? Wat zijn jouw sterke kanten en wat wil je met het traineeship bereiken? Waarom is dit traineeship écht iets voor jou? Denken wij dat jouw ontwikkeling tot nu toe én jouw motivatie bij ons past, nodigen we je uit voor een videopitch van maximaal 1 minuut. Een video zegt immers meer dan 1000 woorden en zo leren we je weer een beetje beter kennen. Hebben we een klik, dan vragen we je om een online capaciteitentest en een persoonlijkheidstest te maken. Hoe goed ben jij met figuurreeksen en hoe sterk ben jij met begripsrelatie? Na een positief testresultaat volgt de uitnodiging voor een gesprek met één van onze recruiters. In dit gesprek draait het vooral om jouw ontwikkeling, hoe jij past bij ons bedrijf, onze cultuur en hoe goed Enexis Groep past bij jou.

Heb je een positief gesprek en een goede test achter de rug, dan is de volgende stap deelname aan één van de drie assessmentdagen. Samen met drie andere kandidaat-trainees doe je tijdens zo'n dag een talentscan en laat je zien wat je in huis hebt tijdens twee rollenspelen. Je wordt beoordeeld door lijnmanagers van Enexis Groep, de acteurs die je tegenspelers zijn en de manager van het traineeship. 

Na het assessment onvang je een rapport van hoe wij je hebben leren kennen. Zijn we enthousiast, dan krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van het traineeship en kun je starten als nieuwe trainee bij Enexis Groep. 

Jaar 1: Jouw eerste project en gezamenlijke trainee-activiteiten

In de eerste week maak je natuurlijk kennis met jouw medetrainees en het directieteam van Enexis Groep. Met de trainees ga je een week op reis om een hecht team te worden. Daarna wordt het een week hard werken, want je gaat op stap met onze monteurs. Geen tijd om uit te rusten, want vervolgens ga je aan de slag in je eerste project.

Wij zoeken een interessante opdracht voor je uit. Je wordt bijvoorbeeld:

  • projectleider in het programma EneXt waarbij je meewerkt aan het verbeteren van de klantbeleving bij nieuwe maatwerkaansluitingen;
  • procesverbeteraar voor het optimaliseren van onze online klantenservice;
  • consultant in een project voor Groen Gas.

Jaar 2: Kies en regel je eigen project

In je eerste jaar bouw je al flink aan je netwerk. Dat is nodig, want je tweede project regel je namelijk helemaal zelf. Dit project moet wezenlijk afwijken van je eerste opdracht. Alleen zo haal je het meeste uit je traineeship en het beste uit jezelf. Laat dus zien dat je er bent, praat met mensen en maak je wensen kenbaar. Want ook als je het traineeship na dit jaar afrondt, zoek je zelf jouw droombaan binnen Enexis Groep. Met jouw kwaliteiten gaat dat vast en zeker lukken.

Dit traineeship draait om jou

Het Enexis Groep Traineeship draait vooral om jou en jouw (persoonlijke) ontwikkeling. Daarom volg je naast jouw project diverse trainingen. Bijvoorbeeld communicatietrainingen, intervisiebijeenkomsten en trainingen groepsdynamiek. Je hebt ook individuele gesprekken met een trainer en met je mentor en zelfmanagementtrainingen. Zo leer je in twee jaar steeds beter hoe je overkomt op anderen, wat je kunt ontwikkelen en vooral ook: hoe je dat dan doet. Enthousiast geworden en wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Nadia van de Pol (Campus Recruiter). Je kunt haar bellen, smsen of appen via 06-11497254 of stuur een e-mail naar nadia.van.de.pol@enexis.nl.

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan