Tweejarig programma Enexis Groep Vakschool

Enexis vakschool

Een baan met toekomst in twee jaar

De Enexis Groep Vakschool is een erkende en geaccrediteerde mbo-opleiding. We werken samen met ROC Koning Willem I in Den Bosch en het Deltion College in Zwolle.

Jaar 1

Twee dagen per week kom je naar de Enexis Groep Vakschool  in Eindhoven of Hoogeveen. Je doorloopt vier modules die je afrondt met een toets op mbo 2 niveau. Je leert alles over de meterkast, montage en meettechniek. Je zult zien dat je niet alleen in de schoolbanken zit, want wij geloven dat je techniek vooral moet zien en voelen. Op onze opleidingslocaties kun je dus volop oefenen met materialen en technieken.

De andere drie dagen ga je het land in en werk je samen met je nieuwe collega's binnen Enexis Groep. Je gaat mee bij onderhoudswerkzaamheden en leert in de praktijk hoe je storingen kunt oplossen. 

Jaar 2

Ook in het tweede jaar kom je nog twee dagen per week naar de Enexis Groep Vakschool. Je volgt nu de laatste vier modules op mbo 3 niveau. Je leert bijvoorbeeld laagspanning schakelen en storingen zoeken. Of netberekeningen en gasstionstechniek. We leren je ook om je eigen werk goed te plannen, zodat je in de toekomst zelfstandig op pad kunt.

In jouw leerlingvolgsysteem kun je exact zien welke modules je hebt afgerond en wat je cijfers waren. Ben je voor alle acht modules van jaar 1 en 2 geslaagd, dan ontvang je een officieel mbo 3 diploma Monteur Gas of Monteur Elektra. Gefeliciteerd! Als je goed werkt, dan biedt Enexis Groep je nu een vast contract aan met prima arbeidsvoorwaarden.

Nascholing

Veiligheid staat bij ons voorop. Ook na jouw opleiding aan de Vakschool kom je dus regelmatig terug om jouw kennis bij te spijkeren. Je moet tenslotte altijd in het bezit zijn veiligheidscertificaten, zoals BEI (Bedrijfsvoering Elektrische Installaties) en VIAG (Veiligheidsinstructie Aardgas).  

 

Opleidingsprogramma

Enexis Groep heeft een opleidingsplattegrond voor een Elektra (E) en een Gas (G) monteur Onderhoud & Storingen. Dit is een weergave van het opleidingsprogramma voor zowel leerlingmonteurs van de Vakschool als zij-instromers.