Uitvoerders Academy

Heb jij een elektrotechnische mbo-opleiding op niveau 4 afgerond? En wil je je leidinggevende skills ontwikkelen, maar ook doorgroeien in de laag- en middenspanning? Kies voor de Uitvoerders Academy bij Enexis en laat je in 2 jaar opleiden tot uitvoerder in de elektrotechniek! In oktober 2022 zal de academy van start gaan. 

Afwisselend, uitdagend en verantwoordelijk werk

Als uitvoerder E (elektra) bij Enexis heb je verschillende uitdagende en afwisselende projecten onder je hoede. Denk aan de aanleg, wijziging of herinrichting van laagspanning netwerken en aansluitingen. Hierbij zorg je ervoor dat de werkprocessen en veiligheidsvoorschriften worden gevolgd. Een verantwoordelijke job! Ook maak je werk- en schakelplannen, voer je schakelhandelingen uit in het distributienet en draai je af en toe mee als werkverantwoordelijke in de storingswachtdienst. Daarnaast ben je natuurlijk ook leidinggevende en houd je je bezig met het coachen van je mensen.

Mooie combinatie van werken en leren

Voordat je écht de handen uit de mouwen kunt steken als uitvoerder E doe je eerst een leer-werktraject aan de Uitvoerders Academy van 2 jaar. In 4 blokken van ongeveer 6 maanden ga je aan de slag met leerzame klassikale trainingen en uitdagende praktijkopdrachten; een mooie combinatie van werken en leren. Je werkt veel zelfstandig, maar wordt ook goed begeleid door een mentor en persoonlijk begeleider. En het mooiste is: vanaf dag één van het traject ontvang je gewoon salaris. 

4 blokken in 2 jaar

Het leer-werktraject aan de Uitvoerders Academy ziet er als volgt uit:

  • In blok 1 werk je aan technische kennis en vaardigheden, zoals het schakelen met LS- en MS-installaties en het selecteren van kabels. Daarnaast ga je aan de slag met gesprekstechnieken en het aansturen en coachen van medewerkers.
  • In blok 2 ga je zelfstandig E&A-projecten aansturen en begeleiden. Je begint met kleine projecten en pakt steeds complexere klussen op.
  • Na het eerste jaar stap je over naar realisatie. In blok 3 focus je je op de verschillende taken die een uitvoerder realisatie moet beheersen. Denk aan het analyseren en oplossen van storingen of het aansturen en begeleiden van reparaties en onderhoudswerkzaamheden.
  • In blok 4 ga je steeds meer zelfstandig aan de slag en ga je ook ervaring opdoen in de wacht- en storingsdienst.

Dit ben jij

Om het leer-werktraject tot uitvoerder E aan de Uitvoerders Academy te kunnen doen, heb je nodig:

  • Een elektrotechnisch mbo-diploma op niveau 4.
  • Een diepgewortelde interesse in de energietechniek: je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en houdt van uitdagende ontwerpopdrachten.
  • Goede communicatieve vaardigheden: je spreekt, leest en schrijft goed Nederlands.
  • De motivatie om anderen te coachen en hecht met ze samen te werken.
  • Een gedreven en enthousiaste houding: je wilt graag blijven leren en doorgroeien.

Upgrade je kennis, skills en techniek. Laat je opleiden tot uitvoerder elektra aan de Uitvoerders Academy van Enexis!

Solliciteer direct!

Meer informatie? Laat jouw gegevens achter. Binnen 48 uur nemen we contact met je op.

* Verplicht veld