'Wat ik mooi vind aan Fudura is dat er wordt gekeken naar competenties en talenten'

Pieter Stoel (Teammanager Buurkracht)

“Al tijdens mijn Master Marketing in Amsterdam ben ik gestimuleerd om competentiegericht te leren en te werken. Ik wilde die stijgende lijn in mijn ontwikkeling doorzetten en ben mij  daarom al tijdens mijn studie gaan verdiepen in de mogelijkheden van een traineeship. In mijn zoektocht naar een uitdagend trainee programma  kwam ik zo ook bij Enexis terecht. Het Enexis Trainee Programma zag er goed uit, vooral omdat je gemiddeld één dag in de week bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling. Daar kon ik die stijgende lijn zeker doorzetten. Na een oriënterend gesprek met de recruiter en de manager van het Trainee Programma ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van energie. Ik kende de energiebranche eigenlijk niet echt, laat staan dat ik wist wat een netbeheerder doet. Wel heb ik altijd al interesse gehad in duurzaamheid: hoe wordt energie in de maatschappij geregeld, zowel nu en als de toekomst. Ik was vooral geïnteresseerd in de energietransitie en dan specifiek gerelateerd aan de marketing kant."

Continu spiegelen

"Tijdens het Trainee Programma doe je twee opdrachten van elk een jaar. Tijdens mijn eerste opdracht heb ik mij vooral bezig gehouden met de communicatie richting medewerkers in een verandertraject. Ik heb er veel geleerd, de organisatie leren kennen en flinke stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Samen met mijn medetrainees hebben wij veel trainingen gehad op het gebied van competentieontwikkeling, Enexis als bedrijf en de energiebranche als geheel. Erg gaaf! Samen met anderen jezelf open en kwetsbaar opstellen en elkaar zo te helpen in je ontwikkeling. De mooiste trainingen waren gericht op interactie met mensen en persoonlijk leiderschap. Doordat je elkaar in je traineegroep zo goed kent, krijg je continu een spiegel voorgehouden  over wat het effect is van jouw gedrag en handelen."

Gewoon doen

"Mijn tweede opdracht heb ik gedaan bij Fudura op het project Buurkracht. Buurkracht helpt buurten om samen met elkaar energie te besparen, op initiatief van de bewoners zelf. Een erg mooi project met een focus op duurzaamheid waaraan ik graag wilde bijdragen. Buurkracht lag nog op de tekentafel toen ik bij het project kwam. Het was een periode van pionieren en het project van de tekentafel naar een praktisch en toepasbaar programma krijgen. Een kwestie van gewoon doen! Nu helpt Buurkracht alweer meer dan 80 buurten om energie te besparen, een mooi resultaat tot nu toe.

Wat cool is aan Fudura is de resultaatgerichte mentaliteit, zeker in combinatie met duurzaamheid. Buurkracht en Van zon krijg je Energie zijn hier voorbeelden van. Daarbij heb ik veel gehad aan mijn marketing achtergrond. De co-creatie met bewoners, hoe ga je te werk om een hele wijk bewuster te maken van hun energieverbruik? En hoe ga je samen met een buurtteam te werk om zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen in de buurt gerealiseerd te krijgen? Wat ik mooi vind aan Fudura is dat er veel wordt gekeken naar competenties en talenten. Er is veel mogelijk als je laat zien wat je kunt!”

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan