Tweejarig Traineeprogramma
voor Operationeel Management Trainees

Van assessment tot droombaan in 2 jaar

Het Enexis Groep Traineeprogramma start met focus op jou als persoon en jouw motivatie om te willen starten in ons programma, met als einddoel “teammanager binnen één van onze vestigingen’. We vragen je in de eerste selectieronde om jouw cv en een motivatiebrief. Waaraan heb jij tot nu toe gewerkt? Wat zijn jouw sterke kanten? Welke leiderschap skills hebt je tot nu toe ontwikkeld? Waarom past Enexis Groep en dit traineeprogramma bij jou?

Als wij denken dat jouw ontwikkeling tot nu toe én jouw motivatie bij ons past, dan nodigen we je uit voor een videopitch van maximaal 1 minuut. Een video zegt immers meer dan 1000 woorden en zo leren we je weer een beetje beter kennen. Hebben we een klik, dan vragen we je om een online capaciteitentest en een persoonlijkheidstest te maken. Hoe goed ben jij met figuurreeksen en hoe sterk ben jij met begripsrelatie? Na een positief testresultaat volgt de uitnodiging voor een online gesprek met wie weet jouw toekomstige afdelingsmanager en een HR Business Partner. In dit gesprek draait het vooral om jouw ontwikkeling, hoe jij past bij ons bedrijf en het management team van de vestiging, onze cultuur en hoe goed Enexis Groep past bij jou.

Heb je een goede test en een positief gesprek achter de rug, dan is de volgende stap deelname aan één van de drie online assessmentdagen. Samen met andere kandidaat-trainees doe je tijdens zo’n online dag een talentscan en laat je zien wat je in huis hebt tijdens uiteenlopende rollenspelen. Je wordt beoordeeld door  jouw eventuele afdelingsmanager van Enexis Groep, de acteurs die je tegenspelers zijn en de manager van het traineeprogramma. 

Na de online assessmentdag ontvang je een rapport van hoe wij je hebben leren kennen. Zijn we enthousiast, dan krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van het traineeprogramma (2 jaar) en kun je starten als nieuwe operationeel management trainee bij Enexis Groep in één van onze vestigingen. 

Jaar 1: Jouw eerste project en gezamenlijke trainee-activiteiten

In de eerste week maak je natuurlijk kennis met jouw medetrainees en een afgevaardigde van het directieteam van Enexis Groep. Afhankelijk van alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus, ga je met de trainees een week op reis om een hecht team te worden. Lukt het niet om op reis te gaan? Geen zorgen! Inmiddels zijn wij ervaren genoeg om online de verbinding met elkaar op te zoeken en leuke activiteiten online met elkaar te ondernemen! Daarna wordt het een week hard werken, want je gaat op stap met onze monteurs en leer jij jouw afdeling beter kennen. Geen tijd om uit te rusten, want vervolgens ga je aan de slag aan jouw eerste opdracht vanuit een duidelijke rol.

De afdelingsmanager van de vestiging waar jij aan de slag gaat als operationeel management trainee, onderzoekt voorafgaand de mogelijkheden. Je wordt bijvoorbeeld:

  • Projectleider binnen de vestiging om bijvoorbeeld de planning van complexe projecten te verbeteren of je wordt;
  • Continu Verbeter Expert binnen de vestiging die zorgt voor procesoptimalisaties aan onze primaire processen of misschien wel;
  • De rechterhand van een ervaren teammanager.

Bovengenoemde rollen zijn bedoeld om jou kennis te laten maken met de vestiging, jouw collega’s, de materie & processen en bovenal om jouw eerste ervaringen op te doen in het aansturen van collega’s en teams.

Jaar 2: Kies en regel je eigen project en voer samen met je medetrainees een groepsopdracht uit

In je eerste jaar heb jij al de nodige kennis en ervaringen opgedaan om steeds meer taken & verantwoordelijkheden over te nemen als teammanager.

Het streven is, al naargelang jouw ontwikkeling en kansen binnen de vestiging, om jou in het tweede jaar jouw meters te laten maken in het leidinggevende vak! Spannend! Maar uiteraard krijg jij ook in dit jaar de nodige ondersteuning om er een succes van te maken. Daarnaast zoek je de optimale samenwerking op met je medetrainees. Gezamenlijk gaan jullie aan de slag aan een groepsopdracht.

Zo haal je het meeste uit je traineeprogramma en het beste uit jezelf. Laat dus zien dat je er bent, heb lef en pak de leiding. Met jouw kwaliteiten en frisse blik gaat dat vast en zeker lukken.

Aan wat voor teams geef je straks mogelijk leiding?

  • Een dynamisch storing- & onderhoudsteam. Jij zorgt ervoor dat jouw team onze elektriciteit- of gasnetten optimaal kan onderhouden en dat onze storingen tijdig & veilig worden opgelost.
  • Een professioneel Engineering- & Aanlegteam. Jij zorgt voor het faciliteren van jouw team, zodat zij o.a. grote, complexe aansluitingen kunnen realiseren en nieuwe netten kunnen engineeren. Deze projecten worden gerealiseerd in samenwerking met onze aannemers.
  • Een bevlogen dataverwerkingsteam. Samen met dit team zorg jij ervoor dat onze netten en overige assets netjes in onze systemen terecht komen, zodat onze technici deze eenvoudig terug kunnen vinden in het veld.

Dit trainee programma draait om jou

Het Enexis Groep Traineeprogramma draait vooral om jou en jouw (persoonlijke) ontwikkeling richting de functie teammanager. Daarom volg je, naast jouw uitdagende rollen in de vestiging, diverse trainingen. Bijvoorbeeld communicatietrainingen, training management vaardigheden over hoe jij een team optimaal aanstuurt, HR trainingen, intervisiebijeenkomsten, trainingen groepsdynamiek en zelfmanagementtrainingen. Je wordt ondersteund door trainers en uiteraard jouw afdelingsmanager. Daarnaast kun je gebruik maken van een interne coach.

Zo leer je in twee jaar steeds beter hoe je overkomt op anderen, wat je kunt ontwikkelen en vooral ook: hoe je dat dan doet. Enthousiast geworden en wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Carli Burggraaf (Campus Recruiter). Je kunt haar bellen, sms-en of appen via 06-14275290 of stuur een e-mail naar carli.burggraaf@enexis.nl

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan