Lambert Seine heeft zichzelf ontwikkelt van tekenaar tot teamleider, lees hier zijn verhaal

“De enige beperkende factor hier ben je zelf”

Lambert werkt al 32 jaar bij Enexis. Hij ontwikkelde zich van tekenaar tot teamleider. “Elke drie tot vijf jaar doe ik wat anders”, vertelt hij. “Enexis gunt je alle kansen, omdat ze het beste uit mensen willen halen. De enige beperkende factor ben je eigenlijk zelf.” Dat verklaart waarom Lambert er voorlopig nog niet aan denkt om te verkassen. 

Kansen gunnen

Hij beschrijft Enexis als een stabiel en betrouwbaar bedrijf, maar het sociale karakter maakt voor hem het grootste verschil. “Toen ik in de buitendienst zat, wist ik: dit blijf ik geen jaren doen. Ik ben echt op zoek gegaan naar wat het beste bij mij past en mijn managers stimuleerden me daarin. Als je je ergens in wilt bekwamen en daar energie in steekt, lukt het daardoor ook negen van de tien keer. Bovendien kun je binnen Enexis alle kanten op. Het is ook niet mijn bedoeling te blijven zitten waar ik zit. Daar word ik niet gelukkig van.”

Blijven klimmen

Dat hiervan geen woord gelogen is, bewijst het pad dat Lambert bij Enexis bewandelde. Na zijn diensttijd begon hij bij Enexis als tekenaar. Twee jaar later werd hij monteur in de buitendienst en vervolgens uitvoerder. Daarna stroomde hij door naar netbeheer, vervulde hij de functie van planner en was hij vier jaar procesconsultant. Zes jaar geleden werd hij teamleider van de vestiging in Hengelo en nu is Lambert alweer twee jaar teamleider bij EBS, de afdeling van Enexis die alles regelt rondom het transport van elektriciteit van TenneT naar het middenspanningsnet.

Waan van de dag

Hij vertelt dat hij momenteel 27 mensen onder zijn hoede heeft. Uiteindelijk moeten het er 35 worden. “Mijn team is heel divers van samenstelling: monteurs, technici, opzichters, constructiemanagers, technisch specialisten, werkvoorbereiders, bouwkundigen, een materieelbeheerder en een planner. Dat betekent dat er allerlei processen lopen. Dat vergt wat van je als teammanager. Je moet enorm flexibel zijn. Ik kan ’s morgens de computer opstarten met een vastomlijnd plan, maar dan komt mijn dag er uiteindelijk toch heel anders uit te zien. Omdat je faciliterend bezig bent voor je team word je vaak geleid door de waan van de dag.”

Mensenmanager

Hij licht toe dat faciliterend werken niet zozeer betekent dat je er bent om die paar moeren te regelen die ontbreken. “Als ergens een tekort aan is, is het mijn taak om in de organisatie op zoek te gaan naar een structurele oplossing.” Daarnaast denkt Lambert mee over het beleid voor de hoogspanningsafdeling EBS Noord. “Ik ga hiervoor regelmatig om tafel met het MT van EBS. We spreken op het moment veel over de investeringen in duurzame projecten op het Nederlandse vasteland.” Na een korte pauze gaat hij verder: “Maar de nadruk in mijn werk ligt toch wel op de begeleiding van mijn mensen. Ik ben er niet alleen voor werkgerelateerde vragen, maar houd in de gaten hoe het persoonlijk met ze gaat. Duurzame inzetbaarheid vinden we bij Enexis namelijk ontzettend belangrijk.” 

Geluk op één

Lambert vertelt dat Enexis daarin soms zelfs zover gaat dat het bedrijf het belang van de medewerker laat prevaleren boven dat van zichzelf. “Ik weet nog dat een tijdje terug een monteur in mijn team werkte die uit de vestiging in Zwolle kwam. Ik volgde hem een poosje en hij deed keurig zijn werk, maar gelukkig leek hij niet. Toen ik dit bij hem aankaartte, bleek dat hij vooral het klantencontact miste. Hij was het centrale aanspreekpunt geweest in de vestiging waar hij vandaan kwam. Ik heb er toen voor gezorgd dat hij gedetacheerd werd naar een afdeling waar hij dit wel weer had. Het is mooi om zo iemand dan weer te zien opfleuren. Dat vinden we hier belangrijk. Voor het gat dat daardoor ontstaat, vinden we dan wel een oplossing.” 

Het belang van contact

Volgens Lambert is de grootste uitdaging op het moment alle projecten in het kader van de energietransitie gerealiseerd te krijgen. “En dus ben ik druk. Maar wel leuk druk.” Om ondanks al zijn werkzaamheden verbonden te blijven met zijn team gaat Lambert normaliter één dag in de week het veld in. Nu het coronavirus het land regeert zoek hij regelmatig online of telefonisch contact. “Het is intensief en kost meer tijd, maar ik wil op de hoogte blijven van hoe het met mijn mensen gaat en waar ze tegenaan lopen. Alleen zo kan ik er immers voor zorgen dat we hier vanuit de organisatie goed op inspelen.”

Volgende stap

Een extra uitdaging voor Lambert is de verandering die Enexis momenteel doormaakt. “Meer dan honderd jaar waren we een onderhouds- en storingsorganisatie, maar nu realiseren we vooral projecten in het kader van de energietransitie. Om de werkstromen optimaal te laten lopen zijn we bezig met het anders inrichten van de organisatie. We willen ervoor zorgen dat voortaan een vast team op een project zit en tegelijkertijd het beste uit mensen halen door ze werk te geven waar ze blij van worden.” Het wordt er voor Lambert niet gemakkelijker op. Toch lacht hij. “Ik denk er niet aan om Enexis te verlaten. Het is zo’n mooi bedrijf.” Wat zijn volgende stap wordt, weet hij nog niet. “Misschien een baan bij Asset Management. Ik kijk wel wat voor mooie uitdaging er op termijn weer langskomt.”

Lees ook de volgende update