De ervaringen van onze trainee Iris Mulkens

Iris Mulkens is in oktober 2018 gestart als Trainee. Wat zijn haar ervaringen in deze eerste maanden?

"Ruim vijf maanden werk ik nu als trainee bij Enexis Groep. Na een intensieve introductieperiode waarbij we als traineegroep de eerste stappen zetten in energieland, begon ik in oktober vol enthousiasme aan mijn eerste opdracht bij Asset Management. 

In mijn opdracht houd ik me bezig met het vergroten van de wendbaarheid van het X-team. Het X-team is de projectenclub van Asset Management, de afdeling die verantwoordelijk is voor alle assets van Enexis Netbeheer. Doordat ik hier mijn eerste opdracht mag doen, leer ik dus ook steeds meer over bijvoorbeeld kabels, trafo’s en gasdrukregelaars. Ik vind het ontzettend tof dat ik, zonder technische achtergrond, met zo’n technische club aan de slag mag."

Naast georganiseerde trainingen, leren we ook ontzettend veel van elkaar"

"Naast mijn opdracht bij Asset Management, volg ik samen met mijn mede-trainees regelmatig trainingen en workshops. Deels organiseren collega's van Enexis Groep deze zelf, zoals de training energievoorziening. In vier dagdelen worden we meegenomen in de wereld van energie, met thema’s als de energietransitie, de internationale energiemarkt en toezicht en regulering. Daarnaast volgen we interne en externe trainingen vanuit het traineeprogramma, zoals een reeks communicatietrainingen en een training inleiding projectmanagement.

Naast georganiseerde trainingen, leren we ook ontzettend veel van elkaar! Ik ben gestart met 7 andere trainees, die allemaal op een andere afdeling zitten. Doordat we verspreid door het bedrijf onze eerste opdracht uitvoeren en onze ervaringen met elkaar delen, leren we ook andere bedrijfsonderdelen kennen. Met intervisie- en samenwerksessies helpen we elkaar ook op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en dagen we elkaar uit om op een andere manier over zaken na te denken."

Wat me het meeste opvalt bij Enexis Groep? Hoe open en divers het bedrijf is!"

"Als trainee leer ik graag zo veel mogelijk van de organisatie kennen en hoe kan je dat beter doen dan door de mensen op te zoeken? Ik vind het ontzettend gaaf dat iedereen die ik benader, de tijd neemt om me mee te nemen in hun verhaal. Collega's vertellen me over hun afdeling, over de loopbaan die ze hebben doorgemaakt bij Enexis Groep en over hun ambities. Die openheid is wel écht één van de dingen die mij het meest zal bijblijven van de afgelopen periode. En natuurlijk ben ik er nog lang niet. Met de vele verschillende afdelingen, locaties en de diverse mensen die onze organisatie kent, blijft er elke dag wel iets nieuws te ontdekken. Het leren kennen van de mensen en het bedrijf, dát is wat mij energie geeft!"

Wil jij net als Iris en haar collega's werken aan je persoonlijke ontwikkeling binnen Enexis Groep? Dat kan, de vacature voor het Enexis Groep Traineeship staat online. 
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Linde Crijns (Campus Recruiter) via 06-15 665706 of linde.crijns@enexis.nl

Of ga direct naar de vacature: 

Solliciteer direct! 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update