“De mogelijkheden zijn enorm bij Enexis Groep”

Femke Boer werkt bij Enexis Groep als informatieanalist voor het team Primaire Keten Standaard Aansluitingen. "Het mooiste van mijn baan bij Enexis Groep vind ik toch wel dat je echt de krenten uit de pap kunt pikken. Analyses die ik interessant vind kan ik oppakken”, vertelt Femke.

“Als je een beetje ondernemend bent krijg je heel veel voor elkaar. De mogelijkheden zijn enorm als je zelf initiatief neemt.” Ze gaat verder: “Mijn team zorgt ervoor dat de opdrachten voor nieuwe aansluitingen en voor de wijziging of sanering van bestaande aansluitingen bij de juiste partij terechtkomen”, vertelt ze. “Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het verwerken van gereedmeldingen, onderhoud en storingen.” Alles bij elkaar een complexe keten, waar wekelijks duizenden opdrachten doorheen gaan. Femke werkt er met haar collega’s aan om deze keten doorzichtiger te maken en efficiënter in te richten met behulp van vernuftige ICT-oplossingen. 

Solution designer

Tweeënhalf jaar geleden startte Femke bij Enexis Groep als functioneel ontwerper binnen het Development Team, maar ze werd vervolgens al snel solution designer in een vijf man sterk Story Team. “We voeren analyses uit voor vraagstukken die we van interne klanten krijgen”, legt Femke uit. “Om die te kunnen maken organiseren we bijeenkomsten waarin we de vereisten, beperkingen en oplossingsmogelijkheden voor een wijziging op een rij zetten met alle belangrijke expertises bij elkaar. Op basis daarvan kiezen we een richting. Vervolgens kijkt het Development & Operations-team hoe dit technisch gerealiseerd kan worden.”

Het mooiste van mijn baan is dat ik analyses die ik interessant vind kan oppakken”

Skills ontwikkelen

Femke werkt door die constructie nauw samen met tal van disciplines. “Ik zit om tafel met processpecialisten en andere vertegenwoordigers van de interne opdrachtgever, de domeinarchitect, collega-analisten, functioneel beheerders, ontwerpers, en de testmanager. Daardoor leer ik ontzettend veel. En ondanks het feit dat het heel specifiek werk is dat we doen, ontwikkel je ook skills die elders van pas kunnen komen, zoals het gericht uitvragen van requirements bij opdrachtgevers en het maken van een steekhoudende probleemanalyse.”

Als je met een goed plan komt zul je altijd gehoor vinden”

Nadenken over je toekomst

Ze gaat verder: “Mijn manager stimuleert ons ook om werk te maken van ons persoonlijk ontwikkelingsplan. Kortom: om na te denken over waar je over een paar jaar wilt staan. Als je met een goed plan komt zul je altijd gehoor vinden. Ook als je een heel andere weg in wilt slaan. Dat is het leuke van Enexis Groep, dat dat kan. Als je bij een IT-bedrijf gaat werken heb je de keuze uit IT en IT”, zegt Femke met een brede glimlach. “Hier kun je ook voor INFRA kiezen of bijvoorbeeld Klant & Markt. Er zijn zoveel takken van sport binnen Enexis Groep.”

We werken hier als één team”

Leveren als één team

Maar er is nog iets wat voor Femke zwaar woog bij de keuze voor Enexis Groep als werkgever: de sfeer binnen de organisatie. “Ik kende Enexis Groep al vanuit mijn tijd bij Essent. Prettig is dat het niet draait om om ‘het-er-als-eerste-zijn-en-er-als-laatste-nog-zitten’. We werken hier als één team om samen te kunnen leveren en niet om te ‘shinen’ ten koste van de anderen. Zo zitten we gewoon niet in elkaar. Daar komt bij dat Enexis Groep goed zorgt voor zijn mensen. De zekerheid en stabiliteit die dat geeft is voor mij, als een ouder met jonge kinderen, prettig. Je hebt fijne secundaire arbeidsvoorwaarden en kunt rekenen op veel flexibiliteit als het om het inrichten van je werk gaat. Thuis werken is hier heel normaal.” 

De ontwikkelingen hier gaan hard”

Volop beweging

Tot slot benadrukt Femke dat er momenteel ongelofelijk veel gebeurt binnen Enexis Groep door de energietransitie waar Nederland middenin zit. “Enexis Groep wil hierbij graag als kartrekker fungeren. Meer lokale energieopwekking en ruimere laadmogelijkheden voor elektrische auto’s bijvoorbeeld zijn zaken waar we ons al een poos mee bezighouden. De ontwikkelingen hier gaan hard en er gaat nog zoveel gebeuren. Daarom is er een programma voor medewerkers opgesteld dat hen helpt actief met alle veranderingen mee te bewegen. Enerzijds betekent dit dat er een beroep wordt gedaan op je flexibiliteit, maar het biedt je ook veel mogelijkheden om leuke nieuwe dingen te doen en jezelf te ontwikkelen.” 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update