Hoe bevalt het werken bij Enexis nu en voor welke uitdagingen staat hij?

De overstap van een Big four accountantskantoor naar Enexis.

ENERGIETRANSITIE

Bob werkte ruim zeven jaar bij PwC, een internationaal accountants- en belastingadviseursbedrijf. Toen hij iets anders wilde gaan doen wist hij waar zijn voorkeur naar uitging. “Ik werkte al veel in de energiemarkt. Er gebeurt veel en gaat nog meer gebeuren, dat maakt het zo interessant.” Bobs voorkeur ging uit naar een Nederlandse, grote organisatie die ook te maken heeft met de energietransitie. Hij kwam uit bij Enexis. 

WERKZAAMHEDEN

Als procescontroller is Bob werkzaam binnen de bedrijfstak infra. Hij is betrokken bij het proces onderhoud en storingen. Bob gaat na welke risico’s er in een proces zitten en hoe die risico’s beheerst en gecontroleerd kunnen worden. Hij legt uit dat wanneer er bijvoorbeeld materialen uit voorraad moeten worden gebruikt in verband met onderhoud of een storing, de financiële verantwoording geborgd moet zijn. Bob kijkt naar waar het in het proces zou kunnen misgaan en hoe er gezorgd kan worden voor het maken van de juiste keuzes. Dit noemt hij een stukje financiële volwassenheid. “Het is continu zoeken naar de balans tussen een voldoende mate van risicobeheersing, waarbij de business zich zoveel mogelijk op de core activiteiten (het oplossen van storingen en het uitvoeren van onderhoud) kan focussen.”

GROEIEN

Zijn eerste jaar bij Enexis wil Bob gebruiken om Enexis als organisatie te leren kennen. Hij merkt dat er veel verschillende belangen komen kijken bij de energietransitie. “Ik wil doorgronden hoe de hazen lopen, daar heb ik toch wel de tijd voor nodig.” Bob neemt zich voor de komende jaren te groeien. “Ik heb ambities en wil groeien, mezelf ontwikkelen. Dat kan bij Enexis.”
Bob vertelt dat hij bij Enexis meer ruimte voelt voor sociaal contact met collega’s en een gezonde work-life balance. “Bij mijn vorige baan was de druk erg hoor, we maakten veel uren. Bij Enexis voelt het gemoedelijker, dat was even wennen, maar een echte eyeopener.”

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update