Vijf vergeten voordelen van werken bij Enexis

Monteurs, technisch specialisten, uitvoerders, engineers, om technisch talent wordt gevochten op het moment. Ook bij Enexis zijn we er naarstig naar op zoek. Zeker nu de energietransitie in volle gang is. Een extra barrière daarbij is dat we voor veel technici niet de meest voor de hand liggende optie zijn. Veel sollicitanten die we spreken zijn verrast over de mogelijkheden die we als netbeheerder bieden. Daarnaast merken we dat bij hen vaak de gedachte leeft dat je in de installatiebranche beter verdient. Daarom leek het ons een strak plan om vijf vaak vergeten voordelen van werken bij Enexis eens op een rij te zetten. We zijn benieuwd van hoeveel je er al op de hoogte was.

1. Baanzekerheid

Ons werk is niet afhankelijk van het draaien van de economie. De komende jaren neemt ons werkpakket alleen maar toe. Door de energietransitie hebben we voorlopig elk jaar zo’n 100 tot 200 technici extra nodig. Bij Enexis ben je hierdoor in feite verzekerd van een baan voor de rest van je leven. Ondertussen kun je werken met de meest geavanceerde technieken en om technische uitdagingen zul je in deze transitieperiode ook niet snel verlegen zitten bij Enexis.

2. Goede secundaire arbeidsvoorwaarde

Als je puur kijkt naar het basissalaris zou je kunnen denken dat je bij een aannemer of installateur meer verdient. Door de goede secundaire arbeidsvoorwaarden kom je onder de streep doorgaans alleen zeker niet lager uit bij Enexis. Zo krijg je extra budget dat je kunt inzetten voor vrije dagen, maar ook kunt laten uitkeren. Daarnaast krijg je 500 euro per jaar die je kunt besteden aan het verbeteren van je vitaliteit en aan opleidingen die in jouw ogen goed voor je zijn. Bovendien investeert Enexis actief in je ontwikkeling door het volgen van vakgerelateerde opleidingen mogelijk te maken. En dan is ook nog je pensioen goed geregeld, heb je een prettig aantal verlofdagen en krijg je als monteur bijvoorbeeld een eigen bus met materieel.

3. Prettig perspectief

Werken bij Enexis is goed tot aan je pensioen vol te houden. Als je werk in het veld doet en dat wordt je te zwaar, dan heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar een functie waarbij je meer, of volledig, op kantoor werkt. Maar je kunt er ook voor kiezen om eerder met keuzepensioen te gaan. Zo waarborgen we samen dat je duurzaam inzetbaar blijft. Daar plukken we immers allebei de vruchten van.

Door het creëren van loopbaanpaden zorgen we bovendien ervoor dat je kunt doorgroeien. Zowel qua functie als financieel. En in een grote organisatie heb je daarvoor tal van mogelijkheden. Daarnaast bieden we je financieel en in tijd alle ruimte om opleidingen te volgen. Je kunt zelfs een hbo-opleiding oppakken en zo in de loop der jaren doorgroeien van bijvoorbeeld monteur naar technisch specialist.

4. Het gaat niet vervelen

Vraag technici bij Enexis naar hun ervaringen en je krijgt vaak hetzelfde antwoord: mijn werk is echt geen dag hetzelfde. Veel medewerkers vinden het ook fijn dat ze hun eigen agenda mogen indelen, waardoor ze kunnen zorgen voor variatie in hun werkpakket. Wat zij ook waarderen is de verantwoordelijkheid van hun werk. Samen houden we bij Enexis Nederland namelijk draaiende. Bovendien lever je door je werk bij Enexis een bijdrage aan de energietoekomst van Nederland.

5. We werken veilig

Bij Enexis vinden we het belangrijk dat je je werk goed doet, niet dat er in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk wordt gedaan. We werken veilig of we werken niet. Enerzijds omdat we alleen zo Nederland goed draaiende kunnen houden als netbeheerder. Anderzijds omdat we willen dat je aan het eind van de dag weer gezond van lijf en leden naar huis gaat en dat je met een goed gevoel op elke werkdag terugkijkt. Dan kunnen we namelijk op je talent blijven rekenen. In wat voor functie dan ook.

Toch benieuwd geworden naar onze vacatures? Kijk dan eens op /vacatures. Technici met hart voor hun vak bieden wij graag een warm nest. Tot snel.

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update