“Door alle dynamiek doe ik ontzettend veel ervaring op”

Dimitri Verjans is functioneel beheerder bij Enexis Groep in Den Bosch. “Ik heb Enexis Groep leren kennen als een organisatie die mee wil met interessante, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en ICT”, vertelt hij enthousiast. “En dat maakt mijn werk ongelofelijk dynamisch.”

Dimitri legt uit: “Als functioneel beheerder zoek ik, samen met mijn team, een oplossing voor problemen met applicaties waar collega’s tegenaan lopen. De ene keer lossen we die zelf op, de andere keer schakelen we hier een andere afdeling voor in. Ik werk nu in een team met acht functioneel beheerders. De afdeling bestaat in totaal (inclusief ICT-analisten en -ontwikkelaars) uit 20 tot 25 man. De applicaties waar we mee werken zijn, op SAP na, allemaal in eigen huis gebouwd. Enerzijds omdat ze vaak branchespecifiek zijn, anderzijds omdat Enexis Groep de ontwikkeling graag in eigen hand wil houden.”

Mijn werk is allesbehalve suf”

Volop variatie

In de vierenhalf jaar dat Dimitri inmiddels bij Enexis Groep meedraait werkte hij al aan uiteenlopende projecten. De eerste taak die Dimitri in zijn schoot geworpen kreeg was het beheer van een applicatie voor kort cyclisch werken. “Het was een mooie manier om mijn nieuwe collega’s te leren kennen”, zegt hij. “Na een halfjaar werd me echter al gevraagd of ik interesse had in het DTG (Digitaal Technisch Gereedmelden)-project. Er moest een mobiele app worden ontwikkeld voor het doorgeven van meterstanden door monteurs in het veld. Aan mij de taak om de applicatie te testen en te beheren. Een jaar later kwam het project SAAR (Stroomlijnen Auto Aansluit Register) hiervoor in de plaats. Vervolgens nam mijn afdeling het initiatief om te starten met geautomatiseerd testen. Tussen alle beheerwerkzaamheden door heb ik hier met een collega aan gewerkt. Het was ontzettend interessant om te doen. Vooral omdat dit de eerste keer was dat ik iets vanaf nul voor Enexis Groep kon opbouwen. Daarna heb ik de ondersteuning van de Ahub (Aannemershub) opgepakt en daar werk ik nu nog aan. Mijn werk is dus allesbehalve suf. Ik hou van die afwisseling. Ik doe zo ontzettend veel ervaring op. Maar het is je eigen keuze of je deze kansen pakt. Als je gewoon een tijd wilt blijven doen wat je doet, kan dat ook.”

Toch willen we met je door, want je persoon spreekt ons aan”

Betrokken werkgever

Dimitri heeft Enexis Groep altijd ervaren als een betrokken werkgever die zich enorm inzet voor de ontwikkeling van zijn medewerkers. “Ik weet nog dat ik hier solliciteerde met net iets minder ervaring dan werd gevraagd. Mooi vond ik het toen dat ze zeiden: ‘Toch willen we met je door, want je persoon spreekt ons aan. Daarom willen we je de faciliteiten bieden die ervoor zorgen dat je straks wel voldoet aan je functieprofiel.’ Zo werd ik aangenomen op voorwaarde dat ik een opleiding SAP-SD zou volgen. Alles hiervoor werd geregeld door Enexis Groep.”

Ik vertrek om halfvier zodat ik voor de spits weer thuis ben”

Opvallend flexibel

Dimitri begon bij Enexis Groep in Weert, dat werd na verloop van tijd Den Bosch. Hij woont alleen nog steeds vlak over de grens bij Maastricht. Door de flexibiliteit van Enexis Groep ervaart hij dat echter niet als een probleem. “Ik rij voor de files uit en start om zeven uur. ’s Middags stop ik rond halfvier zodat ik voor de spits weer thuis ben. Bovendien hoef ik maar twee dagen per week in Den Bosch te zijn. De andere dagen mag ik zelf bepalen waar ik werk. Zodoende werk ik soms ook bij Enexis Groep in Eindhoven of Maastricht. Door de flexplekken kun je overal neerstrijken.”

Er wordt actief met je meegedacht over hoe je dat wat je wilt kunt bereiken”

Werken aan de toekomst

Als we Dimitri vragen naar – vaktechnisch gezien – zijn mooiste ervaring bij Enexis Groep weet hij dat meteen: “Het opzetten van het geautomatiseerd testen! Nadat we de hele keten hadden geautomatiseerd zagen we dat het proces vanzelf werd doorlopen in een druk op de knop. Dat was een magisch moment”, zegt hij met een glinstering in zijn ogen.

In de toekomst wil Dimitri graag meer analytisch werk gaan doen. Hij benadrukt: “Als je een wens hebt wordt hiernaar geluisterd. Er wordt zelfs actief met je meegedacht over hoe je dat wat je wilt kunt bereiken. Je merkt dat Enexis Groep het belangrijk vindt dat je plezier hebt en houdt in je werk. Ik vind het mooi om te zoeken naar structurele oplossingen voor problemen. Met mijn manager heb ik het daarover gehad en op basis daarvan hebben we een ontwikkelingsplan opgesteld, zodat ik hiervoor over een poosje gericht ervaring op kan gaan doen en eventueel weer een opleiding kan volgen.”

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update