Een geslaagde brandweeroefening

Oefenen op brand in een middenspanningsstation

Brand in een middenspanningsstation, je moet er niet aan denken.

Maar ermee oefenen is natuurlijk wel heel belangrijk. Dat gebeurde onlangs bij de jaarlijkse brandweer competitiedag in Limburg-Noord. Met dank aan onze collega’s Tom Vermeulen van de vestiging Venlo én het team Herinzet.

Vrijwillige brandweer

Tom Vermeulen werkt als uitvoerder bij Enexis Netbeheer in Venlo en is lid van de vrijwillige brandweer, post Meijel: "Elk jaar hebben we een competitiedag met negen posten van de vrijwillige brandweer. Elke post zorgt voor een oefening en aan mij werd gevraagd ‘een brand in een middenspanningsstation te regelen’. Een goed idee om dit te oefenen, maar je kunt natuurlijk niet in een station oefenen dat daadwerkelijk in bedrijf is. Een Enexis-collega wees me de weg naar Geert Bukkems van team Herinzet. En dat bleek een goede zet."

Gezamenlijke inspanning

Het team van Geert zorgde ervoor dat een reservestation werd geleverd op de vestiging Venlo. Daar vandaan regelde de brandweer het transport naar het terrein van de competitiedag. Tijdens de oefening is uitgebreid stilgestaan bij hoe de brandweer moet omgaan met brand in een transformatorstation, maar ook was er veel aandacht voor omgaan met slachtoffers. Want hoe benader je slachtoffers als zij in contact zijn met onder spanning staande delen? 

De origineelste oefening krijgt elk jaar een prijs. "En dat was dit jaar ons korps", zegt Tom trots. "Origineel, belangrijk en goed uitgewerkt. Een mooi compliment voor onze gezamenlijke inspanning: de brandweer en team Herinzet!" 

* met dank aan Johan Bloemers voor de foto's. 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update