Een grote stap naar een wendbaarder IT-landschap

Als Enexis Groep bevinden wij ons in een veranderende wereld. Niet alleen de energietransitie heeft invloed op onze organisatie, maar ook nieuwe ontwikkeling in bijvoorbeeld IT. Daarom is een wendbaar IT-landschap noodzakelijk om mee te kunnen bewegen én om de regisseur van de energietransitie te kunnen zijn. 

Recent is er een grote stap gezet naar dit wendbare IT-landschap. Er is een overeenkomst getekend met een consortium dat Enexis Groep gaat helpen met de overgang van meer dan 200 bedrijfsapplicaties naar een publieke cloud-omgeving. We kunnen dan hiermee applicaties beter beheren, aanpassen en bouwen.

Innovatieve transitie

In de komende maanden gaan wij samen met de externe partners (Sogeti, Schuberg Philis en First Consulting) starten met de bouw van een online platform om vervolgens de eerste applicaties naar de Cloud te verplaatsen.

Jeroen Sanders (Directeur ICT van Enexis Groep): “Met de transitie naar een publieke cloudomgeving worden we wendbaarder met ons IT-landschap, tegelijkertijd houden we oog voor veiligheid en betrouwbaarheid. Onze partners zijn thuis in deze omgeving. Ik kijk met vertrouwen uit naar de innovatieve transitie die we de komende jaren met elkaar doormaken.”

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update

  • Update

    Nieuw hoofdverdeelstation Woensel-West

    Hoofdverdeelstations saneren – of helemaal vernieuwen - doen we niet elke dag bij Enexis Netbeheer. In Eindhoven zijn er in totaal negen, waarvan in 2015 nog drie met een oude installatie. In 2015 is Tongelre vernieuwd, nu Woensel-West en Strijp is over een tijd aan de beurt.

    Lees update