Een nieuwe baan tijdens Corona, hoe werkt dat bij Enexis Groep?

Lees erover in het verhaal van onze nieuwe collega Robbert-Jan.

“In de trein naar huis kreeg ik al twee vacatures doorgestuurd die de recruiters bij mij vonden aansluiten. Één van die twee is nu al mijn baan.”

Open sollicitatie

Misschien spreken de bestaande vacatures je niet direct aan, het is altijd mogelijk om een open sollicitatie aan te gaan. Robbert-Jan van der Burg wist goed wat hij wilde. Hij hield de vacature-website van Enexis al een tijdje in de gaten, maar toen hij in december 2019 besloot dat het voor hem tijd was om te solliciteren vond hij er geen vacature die bij hem paste. “Ik heb zelf een recruiter van Enexis gebeld en gevraagd of zij mij verder konden helpen.” Zo werd er afgesproken om samen op verkenning te gaan wat de mogelijkheden waren.

Menselijke organisatie

“Tijdens het eerste gesprek kreeg ik al een positief gevoel, er werd echt geluisterd en ze wilden me leren kennen.” Zegt Robbert-Jan. “In de trein naar huis kreeg ik al twee vacatures doorgestuurd die de recruiters bij mij vonden aansluiten. Één van die twee is nu al mijn baan.” Het eerste contact werd snel opgevolgd door een tweede en derde gesprek. Niet enkel met HR en de manager ging Robbert-Jan in gesprek, maar ook met teamleden. “Pas ik binnen het team? Ik vind het fijn dat de keuze zo wordt gemaakt, dat mijn collega’s het ook zien zitten.” Robbert-Jan maakte zo al voordat hij werd aangenomen kennis met het hele team, “het gevoel zat al goed. Je bent geen nummertje. Dit hoor ik ook van mijn teamgenoten.”

Robbert-Jan omschrijft Enexis als menselijke organisatie, een gevoel dat volgens hem steeds weer wordt bevestigd. “Er werd al vanaf het eerste contact goed naar me geluisterd en de recruiters wisten de juiste vragen te stellen om zo een passende functie te vinden.”

Nieuwe baan tijdens Corona

“Op 1 april kwam ik officieel in dienst, hiervoor heb ik wel persoonlijk contact gehad met mijn manager. Samen hebben we alles doorgesproken en heb ik mijn laptop en telefoon in ontvangst genomen.” Robbert-Jan is direct daarna thuis aan de slag gegaan. Hij had zijn collega’s pas een keer in het echt gezien. “Via Skype heb ik met ze allemaal individueel een uur lang gesproken. Iedereen was zeer behulpzaam en wilde dingen met mij samen oppakken.” Het inwerken van Robbert-Jan verloopt nu natuurlijk anders dan gebruikelijk, hij heeft enkel telefonisch contact met zijn collega’s. Toch ziet hij hier geen problemen in. “Mijn rol is duidelijk, ik moet mijn weg nog zien te vinden. Helder krijgen hoe het team werkt en met externe partijen omgaat.”

Neem contact op

 “Ook al is er op het oog geen passende vacature, neem contact op, je wordt serieus genomen.” Wil Robbert-Jan graag als advies meegeven. Hij ging zijn open sollicitatie aan in januari en in april maakte hij al zijn eerste werkdag als Adviseur Sectorstrategie.

Lees ook de volgende update