Energie in de genen

Als je onze medewerkers vraagt hoe het is om bij Enexis te werken luidt het antwoord vaak: Enexis voelt als één grote familie. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom soms wel drie generaties van een gezin bij ons werken. De passie voor het energievak lijkt in die gezinnen van vader op zoon te worden overgedragen. Wat dan precies de magie van Enexis? We vroegen het drie onvervalste Enexis-families.

Herold en Jan Huijnen: samen fietsen naar het werk

De tijd dat vader Jan en zijn zoon Herold Huijnen samen naar kantoor fietsten zullen ze nooit vergeten. Herold: “We werkten voor het Energie Transport Bedrijf van Enexis in Maastricht. Het was 21 kilometer fietsen, maar als ik bij minder weer opperde om de auto te pakken, zei mijn vader dat ik me niet moest aanstellen.” Na drie jaar kwam aan die gezamenlijke ritten een eind, omdat Jan met pensioen ging. Hij vertelt: “Ik heb een prachtige tijd bij Enexis gehad. Ik reed de hele provincie door voor controles. Maar ook alle sociale dingen waren mooi om mee te maken: de maandelijkse personeelsbijeenkomsten, de reisjes naar Wenen en Parijs met de personeelsvereniging, de sportdagen... We gingen zelfs op vakantie met collega’s! Het was één grote familie.”

Volgens Jan is er veel veranderd in de loop van de jaren. “In mijn tijd schreven we alles nog op papier en thuiswerken bestond niet.” “Er was toen ook nog niet zoveel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat is voor mij nu de kern van Enexis Groep”, gaat Herold verder. “Toen ik mijn vader vertelde over het Enexis-leiderschapsprogramma dat ik had gevolgd, vond hij dat heel chic.

Jan knikt: “Dat je je houding leert bepalen tegenover je medewerkers, dat is toch mooi? In mijn tijd kon je alleen als geboren leider op een hoger niveau functioneren, nu kunnen ze bij Enexis leiders maken!”

 

“De aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling is voor mij de kern van Enexis Groep”

De familie Van den Eijnden: zo vader, zo zoons

Ook bij Mike en Sjors werkte de passie voor het energievak van hun vader Jack aanstekelijk. Hij is al dertig jaar uitvoerder bij de Afdeling Realisatie Gas in Eindhoven. Jack: ‘Ik begon als monteur, werd toen technicus en daarna distributiemedewerker. Dat ik nu uitvoerder ben is een droom die is uitgekomen. Je kunt hier leren wat je wilt.” Mike vertelt dat zijn interesse vooral werd gewekt doordat hij zag dat zijn vader het goed had bij Enexis. “Je moet het vooral zelf leuk vinden, zei hij altijd. En niet de kantjes eraf lopen. Dat zeg ik nu ook tegen mijn broer Sjors.”

Mike werkt inmiddels als uitvoerder bij de afdeling Realisatie Elektra in Eindhoven. Hij is de mentor van zijn jongere broer, die de BBL-opleiding van Enexis volgt tot Monteur Elektra. Sjors vindt overigens dat zijn broer en vader zich over zijn inzet geen zorgen hoeven te maken. “Ik doe altijd mijn best”, zegt hij stellig. “En de opleiding bevalt me goed. Hij is heel afwisselend. Afgelopen week mocht ik met de meetwagen mee. Dat was tof.” Zijn oudere broer deelt zijn enthousiasme voor Enexis: “Ik ben trots dat ik hier mag werken. Ik zie Realisatie als een eliteploeg: als niemand het weet, halen ze ons erbij. En mensen uit de brand helpen geeft mijn een goed gevoel.” Wat vader Jack eveneens waardeert is dat eigenlijk alles altijd goed geregeld is bij Enexis: “Professionele kleding, vervoer, je wordt op tijd betaald en als er thuis iets is, denken ze met je mee. Bovendien is hier iedere dag anders: de werkplanning is nog niet uit de printer of hij is alweer veranderd. Dat houdt het ook spannend.”
 

“Mensen uit de brand helpen geeft mij een goed gevoel”

Lowies en Youp traden in de voetsporen van hun vader

De vader van Lowies werkte veertig jaar lang als (hoofd)monteur bij PNEM, de organisatie waar Enexis uit voortvloeide. Van jongs af aan liet hij zijn zoon kennismaken met de mooie kanten van het monteursvak. Lowies droeg die passie op zijn beurt weer over aan zijn zoon Youp, die sinds 2017 als monteur storingswachtdienst werkt bij onze vestiging Brabant-Zuidoost. Lowies: ‘Mijn vader heeft niet meer meegemaakt dat Youp bij Enexis Groep kwam werken. Maar een verrassing zou dat nooit zijn geweest.” Youp lacht: “Toen ik klein was, kreeg ik van mijn opa een krat met schakelaars en bedrading om deurbellen te maken. En toen mijn vader monteur was, ging ik weleens mee naar een storing. De liefde voor dit vak is me dus met de paplepel ingegoten.”

Vader Lowies en zoon Youp vinden het leuk om voor hetzelfde bedrijf te werken. “Maar we wilden niet op dezelfde vestiging zitten”, benadrukt Lowies. “Ik zou dan ook Youps manager zijn geworden – dat leek ons iets te veel van het goede.” Allebei beschrijven ze Enexis als een fijne werkgever. Youp steekt niet onder stoelen of banken waarom: “Ze stimuleren doorgroei. Ik doe nu mijn mbo-4.” Lowies vindt het bijzonder dat er bij Enexis veel gedaan om de ervaring en kennis van oudere werknemers te behouden. “Dat is belangrijk: iedere storing is namelijk anders, geen situatie is hetzelfde”, legt hij uit. Youp deelt de mening van zijn vader: “Je moet in ons vak een bak ervaring opdoen. Als ik het niet weet, is het dus fijn dat ik het kan vragen aan een oudere collega. Mijn vader vraag ik ook weleens om advies.” Dan verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. “Maar uiteindelijk denk ik het dan toch vaak zelf beter te weten.”

“Toen ik klein was, kreeg ik van mijn opa een krat met schakelaars en bedrading om deurbellen te maken”

Zoekt jouw zoon, dochter of een bekende volgend jaar nog een opleiding in de techniek?

Kijk dan snel op de volgende pagina en lees daar meer over onze betaalde BBL opleiding voor 16/17 jarigen! Wie weet heeft hij of zij na drie jaar een mbo-diploma elektrotechniek én een baan als Elektromonteur bij Enexis Netbeheer. Direct solliciteren kan natuurlijk ook, klik dan hier!

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update