Enexis Battle: Samen komen tot een oplossing

Onze trainees hebben een heuse Enexis Battle georganiseerd. De reden? De beste oplossing vinden voor een strategisch vraagstuk, namelijk: hoe kunnen we de beoordelingscyclus verbeteren?

Waarom een Battle?

In juni vorig jaar hebben een aantal trainees meegedaan aan de TraineeBattle. Een battle waarin trainees van verschillende bedrijven een dag strijden om de beste oplossing voor een vraagstuk. Aan het einde van deze dag waren zij zo enthousiast dat ze dachten: “Dit willen we bij Enexis ook!”. Dat was het begin van de Enexis Battle. Voor een Battle is een case nodig en na gesprekken met collega’s door de hele organisatie, bleek de beoordelingscylcus het perfecte onderwerp. Onze trainees merkten dat de cyclus voor frustraties zorgt, maar dat ook veel collega’s het leuk vinden om mee te denken over een nieuwe invulling voor deze cyclus. De aanmeldingen van collega’s vanuit het hele Enexis gebied stroomden binnen!

Spannende Battle

De dag werd geopend door Maarten Blacquière (CFO Enexis Groep) die een enthousiaste groep van 50 collega’s toesprak. Het competitie gevoel was duidelijk aanwezig en na het startschot zijn de teams aan de slag gegaan met het bedenken van het beste idee voor de nieuwe invulling van de beoordelingscyclus. De locatie van de Battle werkte inspirerend en de goede ideeën volgden elkaar op.

De dag vloog voorbij en uiteindelijk was daar dan het moment, het pitchen van het idee voor de jury. De jury bestaande uit Enexis collega’s was kritisch, maar enthousiast over de ideeën en de inzet van de deelnemers. Het was een lastige keuze, maar na uitgebreid juryberaad mochten team ‘SORry’ en team ‘007 shaken not stirred’ hun idee nogmaals presenteren in de grote finale. Na een tweede pitch ronde bleek team ‘SORry’ het beste idee te hebben en gingen zij er met de Enexis Battle wisselbeker vandoor.

De uitkomst

Naast het winnende idee zijn ook veel andere goede ideeën gepitcht. Een aantal ideeën die voorbij kwamen zijn:

  • Als individu ben je verantwoordelijk voor je ontwikkeling, als team voor het resultaat.
  • Feedback vragen van directe collega’s en klanten als input voor jouw beoordeling.
  • Zelfreflectie
  • Teamoverleg waarin je elkaar als team feedback geeft.
  • Vaker contactmomenten en feedbackmomenten.
  • Versterken waar je goed in bent.

Het team ‘SORry’ had de aspecten van eigenaarschap, focus op competenties en vaker momenten van reflectie in hun idee voor de verbetering van de beoordelingscyclus opgenomen.

Het was een succesvolle dag: de sfeer was goed, de ideeën vernieuwend en het resultaat is veelbelovend!

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update