Enexis Groep pakt eigen CO2-uitstoot aan

De term ‘klimaatakkoord’ en de doelstelling ‘49% CO2-reductie in 2050’ zijn sinds kort onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook Enexis Groep bundelt de krachten om CO2-reductie werkelijkheid te maken. Een ambitieus en meetbaar doel staat al vast: de eigen mobiliteit in 2020 met 50% verduurzamen. En ja: het kan! Enexis Groep is al 2 jaar succesvol in het reduceren van de CO2-uitstoot.

 

Zo pakt Enexis Groep de CO2-reductie aan
Enexis Groep pakt de reductie op drie manieren aan. We verduurzamen, veranderen en verminderen de mobiliteit en dat tegelijk. De verduurzaming zie je al terug op de weg en in het Openbaar Vervoer. Zo’n 191 leaserijders rijden met een volledige elektrische auto en veel anderen met een plug-in hybride. Het aantal OV-kilometers in alleen 2018 is met 13% toegenomen en tegelijk hebben de niet-leaserijders 2,6 miljoen kilometers minder gereden.

Onze CO2-reductieteller versnelt gigantisch en stond eind 2018 al op -13,8%!

Lars Verpalen (Programmamanager Duurzame Mobiliteit)

Verleiden tot groen gedrag
Om de CO2-uitstoot te halveren is gedragsverandering essentieel. Enexis Groep neemt diverse maatregelen om de medewerkers te verleiden tot duurzaam gedrag. "Het bereiken van de CO2-doelstellingen gaat alleen met een goed evenwicht tussen het aanpassen van de driehoek Regelingen, Voorzieningen en Gedrag," vertelt Lars Verpalen, die als Programmamanager Duurzame Mobiliteit bij Enexis Groep verantwoordelijk is voor het realiseren van die 50% reductie. "We hebben elektrisch leasen extreem interessant gemaakt. Iedereen kan 1e klas met de trein reizen, er staan elektrische deelfietsen én -auto’s op bijna al onze locaties en we hebben gigantisch veel laadpalen geplaatst. Als je die regelingen en voorzieningen voor elkaar hebt, kun je gaan verleiden op gedrag. Met kleine incentives, maar ook met een duwtje in de rug zoals Autoloze Dagen. En ja, dat werkt!"

Lees ook de volgende update