Enexis Groep wint de Raad van Kinderen Top Award

Onlangs hebben wij onze samenwerking met de Raad van Kinderen van Basisschool De AQUAmarijn ingezonden voor de Raad van Kinderen Top Award. De uitreiking hiervan vond plaats tijdens de Conferentie 2100 in Den Haag. 

Onze collega's Thom van ’t Hullenaar en Sebastiaan Stolk zaten vol spanning te wachten op de uitreiking van de Raad van Kinderen awards tijdens Conferentie 2100 in het Museon in Den Haag. Een conferentie waar kinderen onder het motto ‘De toekomst maken we samen. Vandaag’ centraal stonden. Want het is niet langer uitzonderlijk dat kinderen betrokken zijn bij maatschappelijke ontwikkelingen en besluiten. 

Na hele interessante break out sessies waarbij verschillende hedendaagse problematieken, zoals het kinderpardon en voedselverspilling, centraal stonden was het om 16.00 uur zover. De uitreiking van de Awards! Eerst werden de Buzz en de Innovatie award uitgereikt aan respectievelijk Aldi en Speaking Minds. Daarna was het tijd voor de Top Award. 

De jury vertelde: 

De Top Award gaat naar de samenwerking met de grootste impact en het meeste lef. De Raad van Kinderen heeft veel verschillende adviezen gegeven waar de organisatie met veel aandacht naar heeft geluisterd. Ze pakten daardoor de grotere adviezen op maar luisterde ook goed naar kleinere opmerkingen tussendoor. En met al die dingen is er wat gedaan. Het is daardoor duidelijk hoe belangrijk deze organisatie kindinclusie vind en hoe serieus ze de samenwerking met kinderen neemt. De Raad van Kinderen heeft niet alleen tot concrete ideeën en oplossingen geleid waar volwassenen niet op waren gekomen. Ze zorgden voor een verandering van hoe de organisatie over het vraagstuk denkt. Deze organisatie durft het aan om één van hun grootste hulpvragen aan de kinderen voor te leggen. Door te vragen hoe zij in een krappe arbeidsmarkt goed personeel kan aantrekken en aan zich kan verbinden. Elk idee, advies of opmerking tijdens de dialoog is serieus overwogen, opgepakt en veelal lijnrecht geïmplementeerd. De adviezen en daaruit volgende acties zelf zijn ook slim, creatief en heel gevarieerd. Van het maken van een tijdschrift voor jongeren tot het vergroten van de online vindbaarheid van de organisatie tot het uit uitrollen van een intern onderzoek over vrouwen in de techniek. En dat allemaal geïnitieerd door de Raad van Kinderen. Door zo expliciet in te gaan op alle gedachten en adviezen van de kinderen heeft de organisatie veel lef getoond met deze samenwerking. Dit is nog extra opvallend omdat dit zich afspeelt in een omgeving die gekenmerkt wordt door harde feiten en technische waarheden. Vanwege al deze reden is de winnaar van de 2019 Raad van Kinderen Top Award De Aquamarijn en Enexis Groep.

Wij zijn bijzonder trots en vereerd met het winnen van deze Award. Het laten meedenken van kinderen over de schaarste van technisch personeel heeft ervoor gezorgd dat we buiten onze eigen kaders en beperkingen zijn gestapt. Bijzonder om dat mee te maken en te ervaren! 

Onze collega's Sebastiaan, Thom, Janny en Tom hebben een vlog opgenomen om te vertellen wat er gedaan is met de adviezen van de Raad van Kinderen:

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update