Halve finale Sustainable Business Challenge

Afgelopen vrijdag streden de teams van de Sustainable Business Challenge in de halve finale om een plek in de eindronde. De talenten presenteerden hun innovatieve duurzame business oplossing aan de bedrijfsjury. Elk bedrijf gaf vervolgens één team een ticket naar de finale op 8 december. 

De afgelopen weken werkten de teams van de 5 deelnemende organisaties aan innovatieve én concrete ideeën voor hun duurzame businessvraagstukken. Met trainingen en workshops werden de talenten ondersteund in het creatieve proces om tot een vernieuwende oplossing te komen. Tijdens de halve finale presenteerden de teams hun ideeën aan de bedrijfsjury, die vervolgens één winnaar mochten kiezen. 

De deelnemers hadden alles uit de kast getrokken om hun idee extra goed te presenteren. Van flitsende presentaties tot het bouwen van een app en het maken van een prototype. Alles om de jury te overtuigen dat zij het team zijn die een plek in de Finale verdiend. De jury beoordeelde de oplossingen onder andere op innovativiteit en haalbaarheid om tot een beslissing te komen. 

Uit de 5 teams die hebben gewerkt aan de case van Enexis Groep, is uiteindelijk team Groene Golf gekozen als winnaar. Het idee: een reserveringssysteem in de vorm van een app of in je navigatiesysteem om laadpalen te reserveren en te kunnen parkeren. De komende weken wordt het idee verder uitgewerkt en tijdens de finale op 8 december strijdt ons team tegen de teams van de andere deelnemende bedrijven. 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update