Hoe we Cloud Engineer Platforms Ricardo Jacobs verrasten:

“Je familie gaat voor, zeiden ze, dat siert Enexis”

Een paar jaar geleden hielp Ricardo Enexis als externe om applicaties te migreren naar de cloud. Vanaf dat moment wist hij dat hij op een dag terug wilde. “Vanwege de collegiale sfeer, de IT-uitdagingen en alle nieuwe technieken die ze gebruiken”, legt Ricardo uit. Hij hoefde dus niet lang na te denken toen Enexis hem polste over een functie als Cloud Engineer in het team dat hij destijds had bijgestaan. En nu blijkt de werk-privébalans ook nog eens heel prettig te zijn.

Meedenker

In mei van dit jaar startte Ricardo in het nu vijftien man sterke Cloud Platform Team. Hij herinnert zich: “Al tijdens mijn sollicitatie werd duidelijk hoezeer Enexis als werkgever met je meedenkt. Toen ik ze vertelde dat mijn vrouw en ik een kleintje verwachtten, vroegen ze meteen hoe ik de tijd na de bevalling het liefst wilde inrichten. Het was geen enkel probleem dat ik een aantal weken vrij nam. Je familie gaat voor, zeiden ze, dat siert Enexis.”

“Dit is een team waarin mensen voor elkaar klaarstaan”

Ricardo Jacobs
Cloud Engineer Platforms

Fijne balans werk-privé

Ricardo werkt inmiddels een halfjaar bij Enexis en hij had tot nu toe altijd genoeg tijd voor zijn gezin en zijn favoriete hobby: barbecueën. “Ik heb genoeg vrije dagen en als ik vrij wil, is dat eigenlijk altijd gemakkelijk te regelen. Elk teamlid is namelijk verantwoordelijk voor het functioneren van het hele platform en de tooling. Daardoor kunnen we elkaar gemakkelijk vervangen. Bovendien is dit een team waarin mensen voor elkaar klaarstaan.” Na een korte pauze vervolgt hij: “Enexis is trouwens ook een werkgever die je de ruimte biedt om thuis te werken. Toch ga ik graag naar kantoor, gewoon om mijn collega’s weer even te zien.”

“Er zijn telkens weer nieuwe uitdagingen, dat geeft mij energie”

Brede werkzaamheden

Het Cloud Platform Team waar Ricardo deel van uitmaakt onderhoudt het Azure- en het AWS-platform van Enexis en ontwikkelt deze door. “We zijn ook het aanspreekpunt voor teams die iets willen gaan doen met AWS of Azure. In dat geval zorgen wij voor het fundament. Je werkt hierdoor met allerlei verschillende teams samen. Door de twee cloudplatforms van Enexis en alle tooling die ervoor gebruikt wordt, zijn je werkzaamheden heel breed. Mijn werk ziet er elke week anders uit. Er zijn telkens weer nieuwe uitdagingen, dat geeft mij energie.”

“Enexis is een organisatie die je constant uitdaagt”

IT-koploper

Een andere reden waarom Ricardo graag bij Enexis wilde werken, was de vooruitziende blik op IT-gebied. “Enexis is een organisatie waar je jezelf op technisch vlak kunt doorontwikkelen en die je constant uitdaagt. Ze willen voorop blijven lopen en zijn altijd bezig met nieuwe technieken en besturingssystemen die interessant kunnen zijn. Ik vind het heerlijk om daar met mijn collega’s over te sparren en vervolgens werk te maken van de verbetermogelijkheden die we zien. Het aandragen en uitwerken van nieuwe oplossingen hoort er hier gewoon bij. Zo werkten we bij Enexis al met een kubernetes-platform om applicaties naar containers te brengen en leverden we een multicloud- firewalloplossing op. We werken scrum, in sprints van twee weken. En binnen elke sprint zijn er allerlei zaken die je op kunt pakken. Zo krijg je iedere keer weer de kans om iets anders te doen wat je aanspreekt.”

Groeien in cloudtechnieken

De komende jaren wil Ricardo zich blijven ontwikkelen in cloudtechnieken. “Laat mij voorlopig nog maar even met mijn neus in de techniek zitten”, roept hij met een brede glimlach. “Ik kan bij Enexis bezig zijn met dingen die ik leuk vind en dat is belangrijk met een 40-urige werkweek. Voorlopig verwacht ik niet dat ik me zal gaan vervelen. We zijn hier met zoveel nieuwe dingen bezig.” Zijn plek blijft dus bezet, maar de Cloud Teams kunnen nog wel versterking gebruiken. Dus mocht je als IT’er nog een nieuwe uitdaging zoeken…

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update