"Ik streef mijn doel na om constant een toegevoegde waarde te leveren"

"Mijn eerste project was bij INFRA Processen. Ik werd projectleider om implementatiemethodieken voor kleine wijzigingen te verbeteren. In de eerste weken dacht ik: 'dit varkentje ga ik wel eventjes wassen'. Het project bleek echter een veel grotere omvang en impact te hebben dan ik ooit had gedacht. Er werd veel gevraagd van mijn resultaatgerichtheid, organisatiesensitiviteit en het opzoeken van samenwerking." Sanneke Vermeulen, inmiddels tweedejaars trainee en werkzaam als Strategisch Communicatieadviseur, blikt terug op haar eerste traineeproject.

Het hele bedrijf leren kennen

"Het verbeteren van implementatiemethodieken vraagt om genoeg informatie over wat er speelt binnen de organisatie. Als nieuwkomer binnen Enexis Groep heb ik een geweldige kans gekregen om het bedrijf te leren kennen. Ik ben naar alle vestigingen gegaan om onderzoek te doen naar de goede en minder goede aspecten van implementeren. Dit heeft geresulteerd in een klankbordgroep die een weerspiegeling was van de afdeling INFRA. Zij gaven aan dat een app van zeer toegevoegde waarde zou zijn binnen het implementatieproces van kleine wijzigingen."

De EDWIN-app ontwikkelen

"Medio februari zag ik op het ideeënplatform een bericht staan dat je ideeën voor een applicatie kon indienen. De beste 5 ideeën werden uitgekozen om mee te doen aan een Hackathon. Een Hackathon is een wedstrijd van 48 uur waarin je samen met een samengesteld team een prototype applicatie maakt. De hackathon heb ik samen met een team gewonnen. Het was mooi om te ervaren dat ons team na 48 uur heel hecht met elkaar werd, terwijl wij elkaar niet kenden van tevoren. De prijs die we hebben gewonnen is dat de prototype applicatie daadwerkelijk werd afgemaakt, zodat deze gebruikt kan worden binnen Enexis Groep. Op dit moment zijn de programmeurs bezig met de laatste kinderziektes uit de applicatie te halen. Nog eventjes geduld en dan is de app live: onze EDWIN-app voor kleine wijzigingen!"

Elke kans aangrijpen

"Het is super dat een trainee binnen een bedrijf van ongeveer 4500 man écht een toegevoegde waarde mag leveren en hier ook de ruimte voor krijgt. De ontwikkeling van de EDWIN-app is voor mij een echte mijlpaal waar ik erg trots op ben. Op naar de volgende uitdaging!"

Geïnspireerd geraakt? Solliciteer dan zodat jij deel uit maakt van de volgende lichting!

Lees ook de volgende update