“Je bent hier als engineer echt een spin in het web”

Met zijn hbo-diploma Elektrotechniek op zak lagen de banen voor Kevin Timmers drie jaar geleden voor het oprapen. Hij koos voor Enexis. “Vooral omdat je hier als engineer naar buiten gaat. En ik vond het belangrijk dat ik geproefd had van het werk in het veld voordat ik de teams als nieuweling kon gaan vertellen hoe ze iets moeten maken.”

Naar buiten

Voor Kevin bij Enexis solliciteerde, polste hij wat zijn kansen waren bij landelijk netbeheerder TenneT. “Daar zou ik voornamelijk op kantoor komen te zitten en dat wilde ik niet. Enexis maakt het makkelijk voor je om stations te bezoeken. Je bespreekt daar samen met de mensen in het veld hoe je zaken wilt aanpakken. Daarnaast hebben projectengineers hier contact met alle afdelingen binnen de organisatie die te maken hebben met een project. En dat zijn er zoveel. Je bent hier echt een spin in het web.”

“Ik begon met het inrichten van een middenspanningsveld, nu ben ik bezig met het renoveren van een heel station”

Kevin Timmers
Projectengineer

Met de grote jongens

“Ik begon op 1 januari 2018 bij Enexis in de aanloopvelden, als junior, inmiddels ben ik een volwaardige projectengineer. In het begin werkte ik samen met een ervaren engineer en deed ik af en toe een klein klusje zelfstandig. Ik weet nog dat ik startte met het inrichten van een middenspanningsveld, nu ben ik bezig met het renoveren van een heel station. Toen ze het gevoel hadden dat het kon, hebben ze me echt een paar keer in het diepe gegooid. Juist daardoor kon ik grote stappen zetten in mijn ontwikkeling en kan ik nu meedoen met de grote jongens.”

“Hoe ik mijn week indeel, is helemaal aan mezelf”

Het veld als kantoor

Wat Kevin waardeert aan zijn werk is de afwisseling. “Normaal werk ik twee dagen per week thuis, twee dagen op kantoor en een dag op locatie. Maar het komt ook voor dat ik een hele week op een hoogspanningsstation werk. Wat ook fijn is bij Enexis is de vrijheid. Hoe ik mijn week indeel, is helemaal aan mezelf. Daarnaast heb ik collega’s die altijd voor me klaarstaan. Niemand die je hier afbrandt en we schuiven ook geen zaken op elkaar af. Dat is top.”

Veel onderweg

Na een korte adempauze vervolgt Kevin: “Als ik naar kantoor rijd in Weert kom ik langs windparken die ik heb helpen aansluiten. Je levert hier echt een bijdrage aan het energienet van de toekomst. Dat vind ik kicken.” Hij zegt dat hij veel onderweg is. “Ik bezoek namelijk niet alleen projecten, ik ga ook naar aannemers en eens per jaar brengen we een bezoek aan de fabrieken in Europa waar onze middenspanningsinstallaties vandaan komen. Door de coronamaatregelen ging de reis naar Tsjechië de laatste keer helaas niet door, maar hopelijk is komend jaar alles weer bij het oude.”

Nieuwe opleidingsplattegrond

In juli gaat Kevin met een team werken aan een nieuwe opleidingsplattegrond. Omdat hij zelf net de eerste drie jaar bij Enexis achter de rug heeft, kan hij daar als geen ander over meedenken. “Een managementtrainee trekt de kar en wij gaan hem of haar voorzien van de informatie die een nieuwkomer op onze afdeling nodig heeft om te slagen. Daarnaast zorgen we voor opdrachten, werkbeschrijvingen en handleidingen, samen met de doorgewinterde Expert Engineers hier.”

Masteropleiding van de zaak

Ondertussen zorgt Kevin er ook voor dat hij zelf steeds een sport hoger komt op zijn carrièreladder.

“Enexis heeft een goed opleidingsbudget voor haar medewerkers. Bij de keuze tussen opleidingen word je begeleid door een loopbaanmobiliteitscentrum. Over een jaar of vijf hoop ik dat ik Expert Engineer ben, of projectmanager, of dat ik misschien een beleidsfunctie heb bij Asset Management…” Opties genoeg. Als we Kevin zo horen wordt de kunst vooral kiezen.

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update