“Enexis biedt veel kansen en doorgroeimogelijkheden, je eigen ambitie bepaalt hoe ver jij komt.”

Na zes jaar politieagent te zijn geweest ging Martin Kouters weer de schoolbanken in: hij werd monteur.

In 2012 besloot Martin Kouters een carrièreswitch te maken. Na zes jaar politieagent te zijn geweest ging hij weer de schoolbanken in. Hij werd monteur. Bij Enexis kreeg hij de kans om door te groeien. Nu, zo’n 8 jaar later, heeft hij bijna zijn HBO Technische Bedrijfskunde afgerond en gaat hij aan de slag als teammanager Engineering en Aanleg.

De switch

“Ik heb altijd al de afweging gemaakt tussen elektrotechniek en de politie” legt Martin Kouters uit. “Ik koos om bij de politie te gaan, maar vanwege de onregelmatige werktijden wilde ik toch iets anders.” Hij richtte zich op de elektrotechniek en kwam in eerste instantie uit bij de ICT-sector. Hierin kreeg hij echter niet de mogelijkheid om een studie te combineren met een baan. “Toen ik mij ging oriënteren voor een baan in de elektrotechniek kreeg ik bij Enexis de mogelijkheid om naast mijn studie te werken.” Martin had zijn baan als politieagent opgegeven en wilde het liefst zo snel mogelijk aan de slag. 

Blijven leren

Martin startte als leerling monteur binnen realisatie op de storingswachtdienst en deed intern een MBO niveau 2 en 3 opleiding. “Ik wilde graag doorstuderen en tijdens mijn MBO 4 opleiding maakte in de overstap naar uitvoerder Engineering en Aanleg.”

In de functie van uitvoerder besprak Martin de mogelijkheid om een HBO Technische Bedrijfskunde te starten. “Ik heb zelf het initiatief genomen om verder te studeren, maar kon hierover altijd praten met mijn leidinggevende. In mijn functie als uitvoerder paste een HBO opleiding niet direct, maar deze deed ik met het oog op de toekomst.” Tijdens zijn opleiding maakte Martin in 2018 wederom een overstap, nu naar teammanager. “Ik heb nog een jaar te gaan totdat ik afstudeer, in juni ga ik aan de slag als teammanager Engineering en Aanleg. Dan ben ik verantwoordelijk voor netverbeteringen, netuitbreidingen, reconstructies en maatwerk op het gebied van hoofdnetten. Van het verdeelstation tot aan de hoofdleidingen en -kabels in de straat.” Momenteel is hij ook al teammanager Aansluitingen.

Aan iedereen die twijfelt om een overstap te maken, of misschien twijfelt om voor Enexis te kiezen heeft Martin een duidelijke boodschap. “Ik raad iedereen aan om gewoon een dagje mee te lopen en te ervaren hoe het is.”

De keuze voor Enexis

“Mijn werk bij Enexis bevalt nog steeds super, ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze.” Vooral de mogelijkheden tot zelfontwikkeling en de doorgroei binnen het bedrijf waardeert Martin Kouters. “De sfeer binnen de vestiging is daarnaast ook belangrijk, iedereen is gedreven en energiek.”

“Daarnaast heeft Enexis ook aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bruto houd je misschien minder over, maar aan het eind van het jaar heb je netto niet minder.”

Aan iedereen die twijfelt om een overstap te maken, of misschien twijfelt om voor Enexis te kiezen heeft Martin een duidelijke boodschap. “Ik raad iedereen aan om gewoon een dagje mee te lopen en te ervaren hoe het is.”

“Enexis biedt veel kansen en doorgroeimogelijkheden, je eigen ambitie bepaalt hoe ver jij komt.”

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update