Kick-off Enexis Engineering Academy

Een primeur op onze vestiging Brabant Noord-Oost (BNO): de kick-off van de Enexis Engineering Academy. In dit tweejarig opleidingsprogramma worden starters opgeleid tot Engineer.

Na een feestelijk ontvangst met gebak en een welkomstwoord van Ingrid Hofmans (Manager Enginering & Aanleg) kregen de Engineers in de dop een rondleiding op de vestiging en maakten zij kennis met vele collega’s die allemaal kennis en kunde van Enexis Netbeheer en het vak hebben.

Leren

Mathijs Broes, Max van der Spek en Jacky Driessen zijn de starters van de Engineering Academy. Elk van hen heeft voor de vakinhoudelijke ondersteuning en (persoonlijke) ontwikkeling zowel een coach als een werkinhoudelijke mentor aangesteld gekregen die de voortgang nauwlettend in de gaten houden. Het eerste jaar zal bestaan uit het opdoen van zoveel mogelijk kennis over elektra en gas, het volgen van veiligheid-, ICT- en vaktrainingen om zo mee naar buiten te kunnen met de uitvoerder, ervaren wat een Medewerker Engineer doet en kennis te maken met het proces en parallelle werkstromen zoals aansluitingen en realisatie.

Doen

Waar de focus het eerste jaar op het vak leren ligt, staat het tweede jaar van het opleidingstraject in het kader van het vak ontwikkelen. De nieuwe Engineers worden uitgedaagd het vak eigen te maken, maar ook verder te kijken dan het vak alleen. Trainingen in omgaan met verantwoordelijkheid, project management, communicatie en overtuigen zullen bijdragen om dit uiteindelijk toe te passen in projecten.

Maar first things first, de komende weken zullen in het teken staan van het kennismaken met Enexis Netbeheer, afdeling E&A, het begrijpen van het complete proces en het vergaren van een goede basiskennis over elektriciteitsvoorziening en gasvoorziening. Veel succes!

 

Meer weten over waar Max, Mathijs & Jacky mee bezig gaan? Zij zullen vanaf nu regelmatig hun ervaringen delen op de Enexis Update!

Ook starten met de Enexis Engineering Academy? Het is nog mogelijk om in te stromen! Bekijk de vacature op www.werkenbijenexis.nl en neem contact op met Tom Janssen via tom.janssen@enexis.nl of telefonisch via 06-11 00 24 79.
 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update