Nieuw hoofdverdeelstation Woensel-West

Hoofdverdeelstations saneren – of helemaal vernieuwen - doen we niet elke dag bij Enexis Netbeheer. In Eindhoven zijn er in totaal negen, waarvan nu nog twee met een Conel-installatie. Het station in Tongelre is in 2015 al vernieuwd. Onlangs is Woensel-West vernieuwd en tot slot is Strijp over een tijd aan de beurt.

Klein clubje

Uitvoerder Jeroen Hölzken en technisch specialist Toon Tijsen zaten met hart en ziel in dit project. Waarom is het volgens hen zo bijzonder?

Toon: "Tongelre was eigenlijk het eerste station in Eindhoven dat we op een dergelijke manier hebben vervangen: projectmatig, met een klein clubje en vooral zélf doen, dus zo min mogelijk uitbesteden. Na onze ervaringen in Tongelre was in Woensel-West al wat meer gesneden koek. Je leert telkens en blijft vernieuwen. En als ik zie wat er de afgelopen tijd in Eindhoven allemaal veranderd is in onze netten, zullen wij vaker met allerlei complexe projecten te maken gaan krijgen. Het is dus belangrijk om de opgebouwde ervaring vast te houden, te delen en dit soort projecten met eigen medewerkers uit te voeren. Al met al een mooi project met een net zo'n mooi eindresultaat."

Ontzorgd

"We hebben zowel de engineering als de uitvoering zelf gedaan als vestiging", vertelt Jeroen. "Met een klein clubje snel en efficiënt de zaken aanpakken. De aanpak van dit project en de ruimte die we kregen is mij prima bevallen." En lachend: "Doe mij nog maar zo’n opdracht!"

Ton Smits (Opdrachtgever): "De aanpak met een projectleider in de persoon van Carel van de Geijn heeft mij ontzorgd. Een projectleider vanuit de afdeling P&I is echt wel bijzonder, want de focus van die afdeling ligt over het algemeen wat meer op ICT en minder op techniek. Het was een verademing dat iemand zich op zo’n manier kon focussen op bijvoorbeeld de bewaking van planning en projectplan. Als vergelijkbare projecten zich in de toekomst voordoen, is het zeker het overwegen waard om dit te doen met een projectleider. De ontmazing van Eindhoven gaan we in elk geval zeker ook projectmatig aanpakken."

Trots

Het laatste woord is aan projectleider Carel van de Geijn: "Het gaat er in mijn ogen om dat je mensen de ruimte en het vertrouwen geeft om te doen waar ze goed in zijn. Doordat alle projectleden zich zeer betrokken voelen en het verantwoordelijkheidsgevoel zeer hoog is, is het gelukt om de opdracht volledig op schema (binnen twee jaar), binnen budget en met eigen mensen af te ronden. Ondanks de grootte van het project is de impact voor de klanten, omgeving en gemeente minimaal geweest. Het is ook mooi om te ervaren dat problemen direct en adequaat worden opgelost, waar kwaliteit en veiligheid voorop staan. Er zijn voorbeelden te over, maar voor mij staat als een paal boven water: de vestiging Eindhoven mag hier echt heel trots op zijn!"

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update