Ook CFO Maarten Blacquière bereidt zich voor op 'De Swim'

De Swim is een feest voor de stad ’s-Hertogenbosch

Enexis Netbeheer is voor tweede keer hoofdsponsor van Swim to Fight Cancer. Op 17 september zwemmen circa 750 zwemmers mee. Enexis Netbeheer heeft zich voor de tweede keer als ‘drijvende kracht’ verbonden aan het zwemevenement en ook CFO Maarten Blacquière bereidt zich voor:
“In 2014 heeft een enthousiaste groep medewerkers al meegedaan aan de eerste editie van Swim to Fight Cancer,” vertelt Maarten Blacquière, CFO van Enexis. “In 2015 en nu in 2017 doen we weer mee met een team. In 2015 hebben we echter besloten nog een stapje verder te gaan. In zijn algemeenheid zijn we als publiek bedrijf terughoudend in het financieel ondersteunen van goede doelen. Voor Swim to Fight Cancer maken we echter een uitzondering. De bestrijding van kanker is een maatschappelijk doel dat iedereen een warm hart toedraagt. Velen van ons komen op de een of andere manier in aanraking met deze vreselijke ziekte. Door als hoofdsponsor op te treden, willen wij graag ons steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker.”

Verbondenheid met de stad

“Daar komt bij dat we duidelijk geworteld zijn in ‘s-Hertogenbosch, ons hoofdkantoor is hier immers gevestigd. Voor ons is dit de perfecte manier om onze verbondenheid met de stad tot uiting te brengen. Een mooi bijeffect is dat de medewerkers die daadwerkelijk meedoen aan het event als voorbereiding flink aan het trainen zijn geslagen. Dat heeft natuurlijk ook een positief effect op hun vitaliteit en hun gezondheid, waardoor ze goed in hun vel zitten. Het versterkt bovendien het groepsgevoel om samen te gaan voor hetzelfde doel, de onderlinge betrokkenheid is groot. Ik merk sowieso dat het in de weken voorafgaand aan het evenement steeds meer begint te leven in het bedrijf.”

Persoonlijke motivatie

“Ik doe zelf ook weer mee dit jaar. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst te water gegaan tijdens de Swim. Ik vond het een unieke belevenis, een feest voor de stad ‘s-Hertogenbosch. Onder enorme publieke belangstelling hebben alle deelnemers toen een sportieve prestatie van formaat geleverd en een bedrag van ruim 550.000 euro bij elkaar gezwommen. Het is ook een emotioneel gebeuren. Sommige mensen zwemmen letterlijk met een dierbare in gedachten die lijdt aan of overleden is aan kanker. In 2015 was dat ook bij mij persoonlijk het geval omdat mijn moeder kort daarvoor het gevecht tegen de ziekte had verloren. Een extra motivatie om die 2 kilometer door Bossche wateren te volbrengen.” De opbrengst van de Swim gaat naar wetenschappelijk onderzoek. “Specifiek worden jonge, talentvolle onderzoekers met baanbrekende ideeën ondersteund. Ik hoop dat het dit jaar weer een hele happening wordt en dat we het in 2015 opgehaalde bedrag samen ruimschoots gaan overtreffen!”

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update