“Ik hou van een dynamische functie met veel vrijheid, bij Enexis heb ik dat allebei”

Senior Contractmanager Jeanine Schoemaker

Vrijheid

Ze vertelt enthousiast: “Ik mag hier zelf bepalen wat op een bepaald moment nodig is en deel zelf mijn agenda in. Als je ’s ochtend een uurtje wilt sporten voor je aan het werk gaat, is dat helemaal prima, zolang je werk maar op tijd af is. Ook als ik op donderdagmiddag om twee uur een oudergesprek heb op school kan dat dus gewoon. Dat geeft veel rust. Bovendien heb je bij Enexis net wat meer vakantiedagen dan normaal. Als je daar zin in hebt en je werk laat het toe, kun je tussendoor dus ook rustig een middag vrij nemen. Zo ben ik op een zonnige vrijdagmiddag weleens spontaan gaan kamperen met de kinderen.”

“Of je je vaardigheden nu wilt verbreden of verdiepen, het kan allemaal”

Ontwikkelmogelijkheden

De ontwikkelmogelijkheden die Enexis biedt, zijn volgens Jeanine ook een belangrijke plus van de organisatie. “Veel bedrijven komen met mooie beloftes op dat gebied, maar Enexis biedt ze echt. Of je je vaardigheden nu wilt verbreden of verdiepen, het kan allemaal. Enexis stimuleert je actief om te groeien. Als je dat wilt natuurlijk, het is geen moetje. Er is een complete portal met opleidingen waaruit je zelf kunt kiezen wat bij jou, je werk en ambities past. Op het moment helpt een coach mij om scherp te krijgen waar ik over een jaar of drie wil staan. Ik weet nog niet welke kant ik op wil groeien, maar voorlopig blijf ik in ieder geval bij Enexis. Dat is zeker.”

Volop variatie

Zoals je kunt verwachten van een contractmanager heeft Jeanine wekelijks veel contact met leveranciers. “Ik overleg met hen vooral op strategisch niveau en zorg ervoor dat alles rondom de contracten in goede banen geleid wordt. Daarnaast staan er elke week diverse werkbezoeken aan lopende projecten op de agenda, bijvoorbeeld projecten gericht op het upgraden van onze milieustraat of op het verbeteren van de werkveiligheid. Ik bezoek de milieustraat van Enexis ook regelmatig om te kijken of de beheerders daar nog iets nodig hebben. Mijn werk is dus heel afwisselend. Geen dag is hetzelfde.”

“Omdat de energietransitie veel werk met zich meebrengt, is het belangrijk dat we de organisatie ontzorgen”

Contractmanager plus

Jeanines vastberadenheid om voorlopig bij Enexis te blijven komt ook voort uit het plezier dat ze in haar functie heeft. “Als contractmanager bij Enexis ben je niet alleen verantwoordelijk voor goed contractmanagement, maar ook voor projecten die daaraan bijdragen. Omdat de energietransitie veel werk met zich meebrengt, is het nu bijvoorbeeld belangrijk dat we de organisatie ontzorgen.” Jeanine vindt het mooi dat ze vanaf haar start bij Enexis het reststroombeheer naar een hoger plan heeft mogen tillen. Jaarlijks komt er zo’n 30.000 ton aan restmaterialen uit het energienet, dat grotendeels waardevol is. Denk alleen al aan het koper uit de kabels. De vergoeding die we daarvoor krijgen, kunnen we weer investeren in Nederlands energienet van de toekomst.”

Standplaats Nederland

Een vaste standplaats heeft Jeanine niet. “Mijn functie valt onder de afdeling Supply Chain Management, dat zit onder andere in Veldhoven, maar ik ga voor mijn werk eigenlijk het hele land door. Van Groningen tot Maastricht. We werken bij Enexis met een 50/50-regeling. Dat wil zeggen dat het streven is dat je 50% thuis en 50% bij Enexis werkt. Dat red ik nog niet helemaal. Ik ben doorgaans drie dagen per week op pad. Dus reizen moet je in deze functie niet erg vinden.”

“Een proactieve houding helpt je om dingen in beweging te krijgen”

Proactiviteit

Nog belangrijker dan reisbereidheid is proactiviteit voor een contractmanager bij Enexis, benadrukt Jeanine. “Een proactieve houding helpt je om dingen in beweging te krijgen. Daarnaast moet je snel kunnen schakelen. Niet alleen tussen totaal verschillende werkzaamheden, ook in de omgang met collega’s van allerlei niveaus. Het ene moment leid je bijvoorbeeld een kick-offbijeenkomst met vestigingsmanagers en het andere moment bel je met een beheerder.”

Ook contractmanager worden?

Klinkt het werk dat Jeanine doet je als muziek in de oren? Dan hebben we goed nieuws. “We zoeken bij Enexis nog een contractmanager”, vertelt ze. “Je gaat in principe hetzelfde doen als ik, maar iets meer operationeel-tactisch. Je zult meer bij de operatie betrokken zijn om te kijken wat je collega’s in het veld nodig hebben.” Dus zoek je nog een functie waarin je vanuit je eigen discipline een bijdrage kunt leveren aan de energietransitie en hou je van een dynamische nieuwe werkplek met veel vrijheid en volop doorgroeimogelijkheden.

Strategisch Contractmanager

Solliciteer hier

Lees ook de volgende update