Siyawash vertelt over het belang van Cloud technologie

"Ik houd met mijn collega's de IT-motor draaiend"

Onderdeel zijn van een leuke club waar je je als professional goed kunt ontwikkelen. Dat zijn voor Siyawash belangrijke elementen om aan een mooie carrière te bouwen. Bij Enexis heeft hij als cloud-engineer zo’n plek gevonden. “Ik houd met mijn collega’s in het hart van de IT de motor draaiend. Hier heb ik nog zoveel mogelijkheden om aan mijn skills te werken en verder te groeien. Voorlopig zit ik hier goed.”

Kunnen laten zien wat je in huis hebt

Hoeveel waarde hij hecht aan zijn ontwikkeling blijkt wel uit Siyawash’ achtergrond. “Ik heb een bachelor in informatiekunde en een master in informaticastudies. Na mijn opleidingen ging ik via een detacheringsbureau aan de slag als cloud-engineer. Daar hadden ze voor de projecten vooral behoefte aan ervaren mensen. En er waren te weinig seniors die tijd hadden om me te begeleiden. Terwijl ik juist veel praktijkervaring wilde opdoen. Dat was lastig. Weet je, ik wacht niet graag. Ik organiseer liever gisteren dan vandaag wat ik nodig heb om mijn doelen te behalen. Tijd dus voor een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij Enexis. Hier kreeg ik de kans om te laten zien wat ik als cloud-engineer in huis heb.”

Ik wilde na mijn studie praktijkervaring opdoen. Bij Enexis kreeg ik de kans om te laten zien wat ik als cloud-engineer in huis heb.

Siyawash
Cloud-engineer

Afwisselende uitdagingen

Samen met drie collega’s zorgt Siyawash dat alle geo-applicaties stabiel blijven draaien in de cloud. “We werken met een Azure- en een AWS-platform”, verduidelijkt hij. “Het overgrote deel van de applicaties draait op AWS. Aanvragen en incidenten worden via tickets ingeschoten. Die pakken we in sprints op. Kleine klussen doen we tussendoor. En geen enkele storyline is hetzelfde. Dat maakt mijn werk interessant en superafwisselend. Wat we bijvoorbeeld doen? Securitypatches installeren, applicaties gebruiksklaar maken of upgraden, stacks implementeren volgens schema en daarover de architect adviseren. Maar het kan ook gaan om de refactoring van playbooks. En we stellen regels op voor de automatisering van processen in Ansible.”

Bewustwording waar je het voor doet

Waar hij de meeste voldoening uit haalt? Siyawash: “Processen automatiseren door ze te vertalen in code waarmee je een keten van acties keer op keer kunt herhalen. En die code steeds verder verfijnen en vereenvoudigen, dat vind ik erg tof. Helemaal als je er zo mede voor zorgt dat de IT-infrastructuur van een grote organisatie stabiel blijft draaien. Dat ik daarmee mijn steentje bijdraag aan de energietransitie, dat voelt zeker goed. Hoewel dat niet mijn reden was om bij Enexis te gaan werken. Het management houd je goed op de hoogte van de toegevoegde waarde die je met IT hebt in de energievraagstukken. Tijdens PI-dagen krijg je daar bijvoorbeeld een goed beeld van. Dat maakt je een stuk bewuster van waar je het voor doet.”

Processen automatiseren door ze te vertalen in code, dat vind ik het mooiste in mijn werk. Helemaal omdat ik er zo mede voor zorg dat de IT-infrastructuur van zo’n grote organisatie stabiel blijft draaien.

Siyawash
Cloud Engineer

Nieuwsgierig naar meer?

Wil je meer weten over de wereld van ICT binnen Enexis?
Lees dan hier het verhaal van Mike, Software Engineer of lees hier het verhaal van Winand, Geo Informatie-analist. 


Heb je nog vragen over de functie van cloud-engineer?
Plan hier een digitaal koffiemoment met een van onze IT collega's en stel al je vragen!

Lees ook de volgende update