Vitaliteit binnen Enexis Groep

Eind september organiseerde het LMC (Loopbaan- en mobiliteitscentrum) de vitaliteitsweek. Onze collega Sabine Klijn (HR Business Partner) vertelt er graag meer over.

Ambassadeurs

Sabine: ''Vitaliteit staat bij Enexis Groep steeds vaker op de agenda. Onze collega's vormen een afspiegeling van de Nederlandse samenleving en daarmee is er niet één manier om vitaliteit in te bedden in de organisatie. De één moet nog steeds beginnen met gezond eten, terwijl dit bij de ander al jaren een gewoonte is. Zo speelt voor iedereen het onderwerp vitaliteit een andere rol. Daarom werken wij met ambassadeurs vanuit alle windstreken, zij weten namelijk het beste wat nodig is binnen hun vestiging en wat er bij hun collega's past.''

Vitaliteitsweek september

De laatste week van september organiseerde het LMC de vitaliteitsweek bij Enexis Groep. Daarmee haakte het LMC aan bij de Nationale Vitaliteitsweek. De ambassadeurs hebben op alle locaties iets georganiseerd dat in het teken stond van vitaliteit. Er waren onder meer yoga workshops, bootcamp trainingen, tafeltenniscompetitites en een hondencafé. Ook werd er een MindWalk georganiseerd, deze staat in het teken van ont-moeten. Tot slot zorgde de catering voor een gezond menu met bijbehorende toelichting op de ingrediënten. Je kon de lunch afsluiten met een lunchwandeling.

De effecten

Sabine: ''We hopen dat we met de Vitaliteitsweek aandacht hebben gevraagd voor het onderwerp en uitgestraald hebben dat we het belangrijk vinden dat onze medewerkers goed in hun vel zitten.''

En dat is zeker gelukt! Er zijn al meerdere collega's die iedere week samen bootcampen of gaan zwemmen. Vitaliteit begint steeds meer te leven binnen de Groep, maar meer ideeën en initiatieven zijn altijd welkom!

Lees ook de volgende update