Voeten in de klei

“Gekleed in een felgele jas, mijn tenen onder het metaal van mijn veiligheidsschoenen en met mijn helm in de hand stond ik woensdagmorgen 11 oktober te wachten op de eerste trein uit Arnhem richting een voor mij nieuwe wereld: netwerkbeheer. Gedurende de drie dagen waarop ik elke keer een nieuwe stad bezocht en met een nieuwe unieke, gepassioneerde en vakkundige collega van Enexis Groep mocht meelopen, werden mijn ogen steeds verder geopend en mijn hersenen steeds verder gekraakt door alle informatie, verwondering en herinneringen die ik mocht verzamelen. Het meest blijft mij bij de vriendelijkheid, openheid en vakkundigheid van de mensen die ik voor eventjes mocht volgen in hun werk. Maar ook hoe welkom ik mij voelde door de vriendelijkheid, openheid en gezelligheid van de mensen van Enexis Groep.” 

Dit vertelt Rachel Marty, eerstejaars trainee bij Enexis Groep. Vorige week zijn de acht trainees op pad gegaan met ervaren monteurs en technici:  de zogenaamde ‘voeten in de klei dagen’.

Veerle Wijshoff omschrijft de ervaring als een unieke kans om te begrijpen wat er nu echt gebeurt bij Enexis Groep. “Door mee te lopen krijg je inzicht in de drijvende kracht van de organisatie. Deze verwonderingen en de gesprekken met de vakmensen zorgen ervoor dat je geïnspireerd raakt en dat je inzichten kan meenemen in je eigen werkgebied”, benadrukt Veerle.

Sander Beukman, die in deze week meeliep met een adviseur gas, monteurs elektra en die meeging op de meetwagen: “Ik vond het heel interessant om te zien hoe de processen die op hogere hand besloten worden, daadwerkelijk uitgevoerd worden in het veld.” Sander ziet de monteurs van Enexis als de identiteit van het bedrijf. Sander zegt: “ik zou dit 100% zeker weer doen en ga ook proberen zoveel mogelijk van het veld mee te krijgen!”. 

Bijdragen aan het beste energienetwerk van Nederland

Over een ding zijn de trainees het allemaal eens: “Dit willen we vaker gaan doen, leren en meekijken met de medewerkers in de operatie. Zo kunnen we onze eigen kennis en inzichten verder vergroten om bij te dragen aan het beste energienetwerk van Nederland.” 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update