Henri Lemmens is bijna 30 jaar in dienst

''Voor mij is het belangrijk dat er veel energie wordt gestoken in ontwikkeling en opleiding''

Nooit gedacht

Henri Lemmens is bijna dertig jaar in dienst. Dit had hij zelf nooit gedacht. “Als je me van tevoren had gezegd 'ga bij een energiebedrijf werken', had ik je voor gek verklaard. Dat zit onder de grond en is niet spannend.” Hij zat in militaire dienst en kreeg een dag vrij om te gaan solliciteren. Tijdens het gesprek was hij om. Henri vertelt dat hij zag met hoeveel passie mensen er werken en wat er aan bedrijfsvoering en techniek achter schuilde.

Loopbaan

Om de twee tot vier jaar stapt Henri over naar een andere functie. Volgens hem voelt het daardoor niet alsof hij al dertig jaar bij hetzelfde bedrijf werkt en het nog steeds aantrekkelijk blijft. “Het waren steeds kansen die zich voordeden”. Hij bekleedde al zo’n 11 of 12 andere functies. Henri startte als beveiligings- en besturingsengineer en werd na een jaar teammanager. Inmiddels heeft hij ervaring opgedaan binnen Klant & Markt, werkte hij als productiemanager en vestigingsmanager. Momenteel werkt hij bij bijna dezelfde tak als hij is begonnen. Henri is tegenwoordig manager EBS (Expertise, Bedrijfsvoering en Stations). 

Specialistisch werk

EBS is eigenlijk een verzameling van vakgebieden die met infra te maken hebben. De mensen op onze afdeling zijn specialistisch en hoger opgeleid. De E staat voor Expertise. Deze tak houdt zich veelal bezig met technische kwaliteit. Bedrijfsvoering, de B in de afkorting, staat voor het werk aan  de knoppen in de bedrijfsvoeringcentra (BVC) in Weert en Zwolle. De mensen van het BVC zorgen ervoor dat alles in het net goed werkt. Bovendien hebben zij de daarvoor benodigde netautomatisering onder hun hoede. Hiermee halen ze de gegevens uit het net halen op en kunnen ze het net bedienen. Als laatste de S, deze staat voor Stations. Hier worden hoogspanningsstations ontworpen, gebouwd en beheerd. Er werken zo’n 700 mensen bij EBS.

Het is maatschappelijk belangrijk werk, medewerkers zijn betrokken omdat ze de consequenties kennen.

Henri Lemmens
Manager EBS

Belang

Henri vertelt dat kwaliteit en veiligheid bovenaan staan. Hij ziet dat de verbondenheid tussen medewerkers erg groot is. Dit geeft hem de drive om mensen te helpen. “Als je ziet hoe verknocht die mensen aan hun werk zijn, dan wil ik ze helpen. Voor mij is het belangrijk dat er veel energie wordt gestoken in ontwikkeling en opleiding.” Bij Enexis ziet Henri deze mindset terug. De mensen die ze zoeken op de afdeling moeten ook specialisten zijn of worden. Volgens hem biedt Enexis als werkgever ruimte en mogelijkheden genoeg.

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update