Vrouwen binnen Enexis Groep aan het woord

Nanda van den Berg (teammanager Facturatie & Incasso), Chanel Bleiker (Business Consultant en Agile Coach) en Ineke Raué (Senior Procesengineer) zijn 3 van die vrouwen. Zij geven hun reactie op een aantal vragen.

Hoe is het om als vrouw te werken in een mannenbedrijf als Enexis Groep?

Nanda vat het kernachtig samen als ‘leuk’. Ineke: “Eigenlijk ben ik niet anders gewend. Mijn studie Technische Bedrijfskunde, mijn vorige werkgever en Enexis Groep zijn toch wat meer mannenwerelden. Dat betekent echter niet dat ik het niet leuk vind om met vrouwen te werken. Het werken als vrouw in een mannenbedrijf vind ik uitdagend en misschien waardeer ik het werken met mijn vrouwelijke collega’s wel extra, omdat het voor mij minder ‘gewoon’ is”

Chanel vult aan: “de IT-wereld kenmerkt zich door een hoog ‘mannengehalte’. Ik ben dus eigenlijk niet anders gewend. Het is trouwens wel leuk om te zien dat er steeds meer dames kiezen voor het IT-vak. Deze ontwikkeling zien we ook langzaam binnen dit bedrijf terug.”

Ik hoop dat ik andere vrouwen binnen dit bedrijf inspireer om het heft in eigen handen te nemen en zichzelf te blijven ontwikkelen.

Nanda van den Berg

Hoe inspireer je je vrouwelijke collega’s binnen deze organisatie?

Nanda: “Vanuit het netwerk ZIJ! organiseren wij allerlei activiteiten voor vrouwen binnen de Enexis Groep gericht op persoonlijke ontwikkeling, zichtbaarheid, netwerken en diversiteit. Ik hoop dat ik via mijn rol binnen ZIJ! andere vrouwen binnen dit bedrijf inspireer om het heft in eigen handen te nemen en zichzelf te blijven ontwikkelen. Ik wil mijn eigen ervaring inzetten om zowel vrouwelijke als mannelijke collega’s te inspireren dit te doen.”

Ineke: “Wat ik leuk vind is om elkaar verder te helpen en mee te denken over persoonlijke groei of vervolgstappen. Dit hoef je niet alleen te doen, maar kun je juist ook samen met iemand anders doen. Of dat nou met mannen of vrouwen is, dat maakt mij niet uit. Daarnaast, via het netwerk ZIJ! probeer ik aan vrouwelijke collega’s het belang te laten zien van persoonlijke ontwikkeling en zichtbaarheid, maar ook dat netwerken nuttig en leuk is.”

Chanel: “Ik merk dat ik steeds meer in een soort mentorachtige rol kruip; het delen van mijn eigen ervaringen en inzichten met jongere collega’s, met als doel ze verder te helpen in hun eigen ontwikkeling.”

Moet je je extra bewijzen?
Nanda vindt van niet. Chanel: “Als vrouw in een mannenwereld wordt er wel naar je gekeken. Inmiddels is diversiteit en de waarde hiervan een thema dat binnen vele bedrijven besproken wordt. Ook binnen ons bedrijf wordt hier aandacht aan besteed’. 

Ineke: ‘Ik wil mijzelf altijd bewijzen, maar niet omdat ik een vrouw ben. Ik vind het zelf belangrijk om ergens vol voor te gaan!”

Ik wil mijzelf altijd bewijzen, niet omdat ik een vrouw ben.

Ineke Raué

Hoe maakt je je eigen talent zichtbaar als vrouw binnen de Enexis Groep?

Nanda: “Door het combineren van denken en doen. Naast het voor elkaar krijgen van zaken, ben ik ook in staat om verbindingen te leggen tussen mensen. Ik inspireer en stimuleer mijn medewerkers en collega’s graag door ze ruimte te geven en om zelf te komen met optimalisaties in hun werk en ontwikkeling.”

Ineke: “Door mijzelf te zijn, laat ik zien wat ik kan betekenen voor deze organisatie. De balans tussen het mensgerichte en een zekere zakelijkheid vind ik belangrijk. Ik haal er energie uit om collega’s uit te dagen, hen ruimte en verantwoordelijkheid te geven die persoonlijke groei stimuleren. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden. Zaken die in een mannenwereld juist van pas kunnen komen.”

Chanel: “Als Agile trainer en coach werk ik dagelijks met veel collega’s binnen Enexis om te ontdekken hoe het Agile werken kan bijdragen aan een slagvaardige en wendbare organisatie.”

Welke oproep doe je aan andere vrouwelijke collega’s om zich te profileren en verder te ontwikkelen?

Nanda: “Just do it! Ga gesprekken aan met mensen die jou kunnen helpen bij je ontwikkeling. Stel de vraag of iets wel of niet geschikt is voor jou eens aan een ander in plaats van aan jezelf.”

Chanel: “Als medebestuurslid van ZIJ! hecht ik veel waarde aan netwerken. Gebruik de kennis en de steun van je vrouwelijke collega’s en help elkaar vooruit. Ontwikkelen is bewegen.”

Ineke: “Ga uit van je eigen kracht, wees jezelf. Je bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling, dus ga ervoor!”

Het is leuk om te zien dat er steeds meer dames kiezen voor het IT-vak.

Chanel Bleiker
Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update