WAT 10 JAAR ENEXIS VOOR WILBERT HEEFT BETEKEND?

Enexis Groep bestaat 10 jaar. Wilbert van Eekert (46), technicus bij Enexis Netbeheer, viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Een mooi moment om hem te interviewen!

 

Van monteur naar technicus 
“Door de crisis raakte ik in 2008 mijn baan kwijt, maar op een dag kreeg ik een advertentie van Enexis Netbeheer onder ogen. Ik solliciteerde en werd aangenomen. De eerste vijf jaar werkte ik als monteur. Sinds vijf jaar werk ik als technicus. Ik zit hier echt helemaal op mijn plek en ik wil hier voorlopig zeker niet weg.”

Een hecht team en een gevarieerde baan
"Ik werk met een team van dertig geweldige collega’s. Het werk dat wij doen op de hoogspanningsstations bestaat uit kleine projecten, zoals het vernieuwen van complete 10kV-cellen. Ook structureel onderhoud aan de 150/10kV- transformatoren en 10kV-blokken is een belangrijke taak, want onderhoud is behoud! Ik ben trots op heel ons team. We staan altijd voor elkaar klaar, ook tijdens storingsdiensten. Ik zeg voor de grap wel eens tegen mijn teammanager dat wij de commando’s van Enexis Netbeheer zijn."

Voldoende doorgroeimogelijkheden 
"Ik ben blij en ook dankbaar dat ik hier de kans heb gekregen mijn mbo 4-diploma te halen op latere leeftijd. Wat ik een grote verandering van de afgelopen jaren vind, is dat de installaties op de hoogspanningsstations en het bedienen ervan steeds complexer worden. Voor sommige handelingen moet ik bijvoorbeeld verschillende systemen bedienen. We moeten dus altijd heel alert zijn om misstappen te voorkomen."

Lees ook de volgende update