“We helpen elkaar waar het kan.”

“Het is een heel warm cluppie”

“Ik had al mijn papieren als technicus in de sterkstroom, maar stond voornamelijk luchtbehandelingskasten te repareren.” Lees hoe Menno het roer omgooide, de commerciële sector verliet en in 2016 terechtkwam bij Enexis.

Werkgever die om je geeft

“Hoewel Enexis een groot bedrijf is ervaar ik dat helemaal niet zo”, vertelt Menno, die inmiddels elektromonteur is. “Het is een heel warm cluppie. Iedereen respecteert elkaar en we laten elkaar niet vallen. Dat voelde ik al toen ik voor het eerst een dag meeliep. Het gaat niet altijd om de centen, het is ook belangrijk dat je werkgever iets om je geeft. Dat ervaar ik heel sterk bij Enexis.” Hij legt uit: “Vlak nadat ik hier begon kwam ik in een rottige periode terecht. Na 24 weken zwangerschap verloren mijn vrouw en ik ons kindje. Ik mocht toen van Enexis drie weken thuis blijven zonder dat het mij iets gekost heeft. Er is nooit moeilijk over gedaan. Dan merk je dat de mens hier echt voorop staat. Het was voor mij de bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt.”

Teamspirit

Menno vindt het daarnaast prettig hoe er bij Enexis wordt gewerkt. “Het is hier niet snel, snel, vlug, vlug. Je krijgt de tijd om je werk goed te doen. Veiligheid staat voorop. Als je gehaast werkt kun je immers steken laten vallen.” Hij waardeert ook de diversiteit en collegialiteit op zijn werk. “Bij mijn vorige werkgever was ik altijd alleen bezig. Iedereen deed zijn ding. Bij Enexis is dat niet zo. Meestal ga je samen op pad. Dat is gezellig. Natuurlijk werk je met de een liever dan met de ander, maar we kunnen allemaal met elkaar overweg. We zijn een echt team. Ondertussen doe ik iedere dag wat anders. Zo blijf ik leren. Ik ben bijvoorbeeld een stuk mondiger geworden. Als klanten me tijdens een klus aanspreken vind ik het nu zelfs wel leuk om rustig uit te leggen dat we eigenlijk voor hen aan het werk zijn.”

Dienst overnemen

Het draaien van storingsdiensten vindt Menno eigenlijk het tofst. “Je weet nooit wat je tegenkomt. Het is elke keer anders. Maar het kan ook best zwaar zijn. Als ik dienst heb staat mijn vrouw er thuis namelijk alleen voor met twee jonge kinderen. Dat wisten we alleen van tevoren en daar had ik deze baan niet voor laten schieten.” Gelukkig komt het niet vaak voor dat Menno in het weekend moet werken. Dat betekent dat hij ook gewoon naar zijn Feyenoord kan. “Om de zondag moedig ik mijn club aan in de Kuip. Dat laat ik niet graag schieten. En staat er toch een storingsdienst gepland, dan vinden mijn collega’s het geen probleem om die een keer van me over te nemen. We helpen elkaar bij Enexis waar het kan.”

Doorgroeien

Toen Menno net bij Enexis was begonnen kom hij meteen startten met een tweejarige mbo-opleiding niveau 3. Direct er achteraan volgde hij de mbo-opleiding niveau 4 tot Infratechnicus Elektra. Menno benadrukt dat startten bij Enexis heel anders liep dan hij bij zijn vorige werkgever gewend was. “Daar liep je een dag of twee mee en dan wensten ze je succes. Dat gebeurt bij Enexis niet. Je krijgt een complete opleiding en loopt vervolgens nog een poosje mee met een ervaren collega.”

Opvolger gezocht

Volgens Menno juicht Enexis het alleen maar toe als je jezelf wilt ontwikkelen. “Als je je inzet en je ambities kenbaar maakt zijn er allerlei mogelijkheden. Mijn leraar op het Koning Willem I Collega had veertien jongens van Enexis in zijn niveau 4-klas zitten, hiervan zijn er al twaalf binnen Enexis doorgestroomd. Dat zegt genoeg als je het mij vraagt.” Zelf staat Menno ook op het punt om promotie te maken. “Ik word uitvoerder bij Engineering & Aanleg”, zegt hij trots. Zijn functie komt dus vrij. Is het iets voor jou om in zijn voetsporen te treden?

Kijk op www.werkenbijenexis.nl voor actuele vacatures of – beter nog neem contact op met onze Recruiter. Een goed nieuw teamlid is altijd welkom.

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden om bij Enexis te beginnen?

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update