“We zoeken een leider die voor zijn troepen uit loopt, maar er doorgaans tussenin staat”

Het engineeringteam van de afdeling Engineering & Realisatie Zuid van Enexis zoekt een teammanager. “En hoewel het verdraaid handig is als het iemand is met ervaring in de energiebranche, is dat niet het belangrijkste”, zegt Huub Finger, manager van de afdeling. “Het moet vooral een people manager zijn.” Hij legt uit waarom.

Weten wat er leeft

“Op de eerste plaats omdat hij voor technische detailkennis bij zijn engineers terechtkan. Maar daarnaast is dit wat Enexis in al haar leidinggevenden wil terugzien. We willen niet dat ze zich blindstaren op productiviteit. Een goede manager heeft in onze ogen inlevingsvermogen en voelt zich verbonden met zijn team. Zonder toneel te spelen. Hij weet wat er bij zijn mensen leeft en welke vragen hij dus kan verwachten. En natuurlijk moet hij ook knopen kunnen doorhakken en van doorpakken weten. We zoeken een leider die voor zijn troepen uit loopt als het nodig is, maar er doorgaans tussenin staat.”

Inspirator

Daarnaast zoekt Enexis iemand die mensen inspireert en enthousiasmeert. Het engineeringsteam van Engineering & Realisatie Zuid bestaat uit zo’n 30 hoogopgeleide vakmensen, ondersteund door een flexibele schil van engineeringsbureaus. Ze houden zich bezig met de ontwikkeling van hoogspanningsstations, compleet met alle benodigde apparatuur en voorzieningen. Huub: “Het is een gemêleerd gezelschap, dat vooral baat heeft bij een gemotiveerde en bevlogen kartrekker. Iemand die ervoor zorgt dat alle teamleden zich op hun gemak en gewaardeerd voelen. Dan heeft iedereen namelijk plezier in zijn werk en presteren mensen op hun best.”

Grootste goed

“Omdat de mens ons grootste goed is, zijn we daarnaast gespitst op veiligheid. Zowel intern als extern. Daarom werken onze engineers volgens het principe van Safety by Design en verwachten we van leidinggevenden dat ze de voorwaarden scheppen voor hun team om kwalitatief goed werk te kunnen leveren op een veilige manier. Lettend op de omstandigheden en zorgend voor het juiste materieel en materiaal. We vinden het namelijk belangrijk dat onze medewerkers vitaal aan hun dag beginnen, maar ook weer gezond van lijf en leden naar huis gaan.”

The sky is the limit

Enexis is volgens Huub een werkgever die zijn mensen een zee aan mogelijkheden biedt. “The sky is the limit hier en dat meen ik oprecht. Als je je verder wilt ontwikkelen wordt er samen naar de mogelijkheden gekeken. In tijd en in financiële zin. Ik heb eigenlijk nog nooit gehoord dat opleidingen geweigerd worden.” Hij legt uit: “Voor Enexis telt niet alleen of ze er bedrijfsmatig iets aan hebben, maar ook wat het jou als persoon brengt. Als jij goed in je vel zit, is Enexis als werkgever daar uiteindelijk namelijk ook bij gebaat.”

Betrouwbaar en sociaal

Afgezien van de bijzondere menselijkheid van de Enexis-organisatie waardeert Huub zijn werkgever om zijn betrouwbaarheid. “Ik werk hier nu 24 jaar en heb nog nooit meegemaakt dat mijn loon later werd overgemaakt dan de 24e van de maand. Aan materieel is hier alles ook altijd netjes geregeld: goede en voldoende bedrijfskleding, veiligheidsmiddelen, een volledig uitgeruste bedrijfsbus, een eigen laptop, een mobiele telefoon, noem maar op. We doen er hier alles aan om ervoor te zorgen dat je je werk goed kunt doen. Bovendien is Enexis een sociaal bedrijf dat mensen niet in de steek laat als het tegenzit. Ook niet tijdens de coronacrisis. Ik ken hier niemand die zich nu zorgen maakt over zijn baan. Dat is in andere bedrijven wel anders. En stel dat mijn partner ernstig ziek zou worden, dan weet ik op basis van ervaringen van collega’s dat we hier bij Enexis samen wel een oplossing voor vinden. Dat is mij héél véél waard.”

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update