Welkom! Negen kersverse engineers in de dop!

Met de start van de Engineering Academy in de drie vestigingen binnen Productie Zuid-Oost (Eindhoven, Venlo en Maastricht) mogen we negen kersverse engineers in de dop verwelkomen. Daarmee krijgt het initiatief van de vestiging 's-Hertogenbosch een vervolg en ook voor andere regio's zijn er plannen. Een mooie – en broodnodige – stap op weg naar meer technisch personeel in onze organisatie. 

Saskia, Dennis, Lars, Ruud, Paul, Dana, Niels, Sidney en Terence zijn aanwezig bij de kick-off van de Engineering Academy. De drie vestigingen binnen regio Zuid-Oost (Eindhoven, Venlo en Maastricht) hebben samen één programma gemaakt en zijn mensen gaan werven. Het doel – 3 starters per vestiging – is gehaald. Van de negen nieuwe collega’s zijn er vier al in dienst bij Enexis (onder andere als tekenaar en medewerker engineering) en vijf personen zijn nieuw geworven. “We maken een vliegende start en het enthousiasme van de nieuwe collega’s is groot”, zegt de coördinator van het opleidingsprogramma Joost Boymans. “En natuurlijk is het heel mooi dat we ook twee vrouwen in de ploeg hebben, dat is – helaas – nog niet zo gebruikelijk als het gaat om technische functies.”

Het plaatje van 2025 maken jullie

“Jullie zijn de toekomst”, zegt Jürgen Mutsaers (Manager Regio Zuid-Oost). “Vanochtend hoorde ik op de radio dat de nieuwe generatie aan twee dingen echt een enorme hekel heeft. Bureaucratie en directieve managers.” En lachend: “Ik kan niet beloven dat je dat bij Enexis niet gaat tegenkomen. Maar ik wil jullie wel van harte uitnodigen om je te laten horen als je tegen dingen aanloopt en je ruimte te pakken om dingen te veranderen!” Jürgen (“ik ben zelf ook engineer geweest en kan me dus wel redelijk goed voorstellen welk pad jullie in ons bedrijf gaan lopen”), neemt de groep mee in de rol van Enexis, de toekomst en de energietransitie. En dat alles natuurlijk vooral toegespitst op de rol van de engineer. “Hoe goed we onze netten ontwerpen en hoe goed we het onderhoud doen, zie je onder meer terug in de jaarlijkse uitvalsduur. Wat dat betreft mag ik jullie feliciteren met de keuze om te gaan werken bij de beste netbeheerder van Nederland. Elektriciteit wordt in toenemende mate duurzaam en decentraal opgewekt. Techniek in combinatie met grote investeringen én natuurlijk de maatschappelijke relevantie van ons werk. Daar is de kracht van goede engineers onontbeerlijk voor ons bedrijf.” Hij laat de groep zien welke enorme ontwikkeling de elektriciteitsnetten in Nederland hebben doorgemaakt vanaf de jaren dertig van de vorige eeuw. “En het plaatje van 2025 gaan jullie maken. Heel veel succes daarbij!”

Voeten in de klei

De kick-off wordt verder ingevuld met een toelichting op de invulling van het programma van de Engineering Academy, een aantal praktische (HR-)zaken en een nadere kennismaking van de nieuwe engineers met elkaar en met de aanwezige afdelings- en teammanagers. Het programma is heel divers en varieert van introductie in alle systemen en processen tot meelopen met monteur, uitvoerder en aannemer (voeten in de klei). En van materiaalkennis en veiligheid tot intervisie en teambuilding. “We vinden het namelijk ook heel belangrijk”, zegt Joost, “dat jullie dingen samen doen en elkaar helpen als groep. Dat doen we ook met onze trainees en ik weet uit eigen ervaring hoe goed dat werkt!”

We gaat het met z’n allen doen!

We vragen Niels Boeser (Eindhoven) na afloop naar zijn mening over de kick-off. “Ik ben al een maandje werkzaam bij Enexis, dus ik had wel een kleine voorsprong als het gaat om de inhoud van het werk. We hebben een mooie uitleg gekregen van de globale aanpak van het programma, en ik ben nu wel heel benieuwd naar de verdere details die de komende tijd nog moeten volgen. Het was een laagdrempelige bijeenkomst met een open sfeer. En inderdaad: we gaan het met z’n allen doen!”

Ben jij ook geïnteresseerd in de Engineering Academy? Bekijk dan snel de vacature voor onze locatie in 's-Hertogenbosch! 

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update