“Werken in de hoogspanning is toch net even wat anders”

Het is alweer zes jaar geleden dat PAC-engineer Patrick Kievit uit het noordelijke Zwartemeer bij Enexis solliciteerde. “Een kameraad van me werkte hier al. Hij zei me dat het een fijne, sociale werkgever is, die wat meer vastigheid biedt dan veel commerciële partijen. Daarom besloot ik eens te gaan praten.” En daar kreeg Patrick tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Verantwoordelijk werk

Na zijn opleiding mbo-elektrotechniek kwam Patrick eerst als monteur terecht bij een afvalverwerker. “Ik deed daar schakelwerkzaamheden en verhielp storingen. Het mooie van mijn werk bij Enexis is dat ik bij grote projecten betrokken ben. Ik programmeer hoogspanningsstations en voer tests uit. Werken in de hoogspanning leek me altijd al interessant. Het is toch net even wat anders dan het meeste werk dat je tegenkomt, in de woningbouw bijvoorbeeld. Bovendien maakt Enexis gebruik van geavanceerde technieken en doe ik verantwoordelijk werk. Dat vind ik mooi.”

Afwisseling en vrijheid

Patrick startte bij Enexis als monteur hoogspanning en kon na een jaar al doorgroeien naar zijn huidige functie. “Van het begin af aan heb ik geprogrammeerd. Dat vind ik ook het leukst om te doen.” Programmeren bij Enexis betekent niet dat je hele dagen achter een beeldscherm zit. “Het ene moment ben ik op kantoor en het andere moment sta ik in het veld. Steeds op andere locaties, met andere mensen. Die afwisseling is leuk. Normaal ga ik om een uur of zeven de deur uit en ben ik om vier uur klaar. Dat is toch een stuk eerder dan de meeste mensen met een kantoorbaan. Daarnaast is het fijn dat ik mijn eigen planning maak. Onderhoudswerk kan ik hierdoor indelen op momenten dat het mij het best uitkomt. Zolang het maar op tijd af is.”

Snelle oplossing

De PAC-engineer herinnert zich nog dat hij na een paar maanden werken bij Enexis zijn sleutelbeen brak. Hij baalde, want hij had geen zin om wekenlang thuis te zitten. Na overleg bleek dat ook niet nodig. “Ik werd elke dag opgehaald door een collega die me mee op sleeptouw nam, waardoor ik lekker bezig kon blijven. Het is wel echt Enexis om zo, onder elkaar, dingen op te lossen.”

Handige potjes

Naast zijn werk volgt Patrick in de avonduren een hts-opleiding op kosten van Enexis. Hij wil namelijk doorgroeien naar de functie van senior PAC-engineer. “Het is pittig, maar te doen”, vertelt hij. “Vooral doordat Enexis verschillende mogelijkheden biedt om extra verlof aan te vragen. Hierdoor kun je zorgen voor een goede balans tussen werk, privé en school. Daarnaast krijg je een duurzaam inzetbaarheidsbudget dat je na overleg kan inzetten voor van alles wat je fit en vitaal houdt. Ik betaal er bijvoorbeeld mijn sportschoolabonnement van.” Ook op die manier met medewerkers meedenken is volgens Patrick typisch Enexis.

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Lees ook de volgende update