Engineering elektra

Direct naar onze vacatures

Ontwerp jij het elektriciteitsnet van de toekomst?

Engineeren is vooruitkijken. Alle componenten die jij toepast in het elektriciteitsnet moeten tientallen jaren meegaan. Daarom denk je na over de kwaliteit, de benodigde capaciteit in de toekomst en de specificaties. Het is belangrijk dat jouw innovatieve oplossingen aansluiten op ons bestaande net.

Storingen voorkomen door ze te voorspellen. Hoe doe jij dat?

Smart Cable Guard

Niets zo vervelend als een stroomstoring. Daarom doen we er alles aan om storingen te voorkomen. Sinds 2016 zetten we vol in op de Smart Cable Guard. Dit systeem ontdekt storingen nog voor ze problematisch worden. De Smart Cable Guard bestaat uit twee sensoren die kleine deelontladingen op een spanningskabel meten. Het systeem geeft een melding als er binnen enkele weken een kortsluiting gaat ontstaan. Als engineer pas je  Smart Cable Guard toe op kritische plekken in het net. Zo weet je zeker dat onze klanten 24/7 spanning hebben.

Topprojecten voor échte specialisten

Bouw een nieuw beveiligingssysteem in een bestaand transformatorstation. Ontwerp een onderstation voor een 150kV-hoogspanninginstallatie. Of sluit een duurzame woonwijk aan op het elektriciteitsnet. Bij Enexis Netbeheer hebben we complexe technische vraagstukken voor je klaarliggen. Om het netwerk van de toekomst te ontwikkelen, hebben we échte specialisten nodig. We bieden je uitdagend werk én de kans om je te blijven ontwikkelen in je vak. Werk je bij Enexis Netbeheer, dan werk je aan je carrière.

Meer over jouw arbeidsvoorwaarden bij Enexis Groep

Blijven leren tijdens je loopbaan

Het elektriciteitsnet van de toekomst is dynamisch en zit vol met sensoren en ICT. Je moet dus blijven leren om de nieuwste technieken te snappen en toe te kunnen passen. Enexis biedt je de kans om volop trainingen en opleidingen te volgen en jouw specialisme te verdiepen.

Bekijk jouw opleidingsmogelijkheden

‘Als engineer is het mijn taak om een goed en betrouwbaar energienet te ontwikkelen. De opleidingen die ik hier heb gevolgd helpen mij bij die taak.’

Boy van Kakerken - Engineer

Interesse gekregen?

Je hebt nog

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan