Ben jij klaar voor grootse projecten in ons gasnet?

In onze gasnetten gebeurt veel. Heel veel. We mengen bijvoorbeeld aardgas met biogas en plaatsen sensoren in onze gasleidingen. Als monteur werk je daarom met de nieuwste technieken. Hiermee voorkom je storingen én maak je onze netten klaar voor de toekomst.

Is er toch een storing, dan stap je direct in je bus. Waar je ook werkt, je hebt alle materialen en kennis bij de hand om een oplossing te vinden. Je meet bijvoorbeeld de concentratie gas in de lucht, legt een nieuwe PE-leiding in de grond of vervangt een complete gasleiding. Wist je dat wij werken met meerdere innovaties, waardoor de schop de grond niet meer in hoeft?

Het gasnet vervangen met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Per jaar vervangen we bij Enexis Netbeheer zo’n 500 km gasleidingen onder de grond. Om de overlast voor iedereen te beperken innoveren we met een aantal nieuwe technieken.

Pipebursting

Je hoeft maar twee kleine gaten te graven: aan het begin en aan het einde. Daartussen duw je een trekstang naar binnen met een snijkop, waarmee je de oude leiding kapot snijdt. De nieuwe PE-leiding maak je vervolgens vast aan de trekstang. Aankoppelen en voilà.

Pipebursting

Kousmethode

Eerst maak je de gasleiding grondig schoon. Met een robot met camera’s inspecteer je daarna of de leiding onbeschadigd is. Is het oké, dan blaas je met een 2 bar luchtdruk een kous naar binnen. Je geeft de leiding als het ware een nieuwe huid. Deze techniek werkt fantastisch bij lagedrukleidingen van grijs gietijzer.

Kousmethode

Gelijk je certificaten op zak

Werk je aan onze gasnetten dan ben je altijd goed opgeleid. Met trainingen blijf je op de hoogte van de nieuwste technieken. Op onze vakschool kun je volop technische diploma’s en certificaten halen. Alle vereiste veiligheidscetrtificaten heb je sowieso in the pocket. Bijvoorbeeld VIAG, VCA en Veilig werken langs weg.

Bekijk jouw opleidingsmogelijkheden

‘Behalve de goede arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden is het werk gewoon technisch uitdagend.’

Wesley Smulders - Monteur

Een eigen bus, een plek onder de zon

Als gasmonteur ben je de hele dag onderweg. Je krijgt van ons een bus met de beste gereedschappen en materialen om je werk te doen. Voorzien van een smartphone en een laptop rijd jij door de regio en houd je overal contact met collega’s. Zelfs als je storingsdienst hebt, staan zij voor je klaar.

Meer arbeidsvoorwaarden

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De meest recente updates en vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan

Interesse gekregen?

Je hebt nog