Opleidingen en stages

Vakmanschap

Vakmanschap, dat vinden we bij Enexis Groep belangrijk in elke functie. Of je nou uitvoerder bent, Java-specialist of directeur. Om je te blijven ontwikkelen, kun je kiezen uit een breed pakket met opleidingen, cursussen en trainingen. Jij zorgt ervoor dat jouw kennis up-to-date blijft én dat je altijd veilig werkt.

Ben jij (bijna) klaar met je opleiding? Kom bij ons stage lopen of afstuderen. We begeleiden je naar jouw eerste baan. Haal bijvoorbeeld je officiële mbo-monteursdiploma op de Enexis Groep Vakschool. Of kies na jouw universitaire studie voor het Enexis Groep Traineeship. Een perfecte start van jouw carrière.

Wist je dat de opleidingen van Enexis Groep een hele goede naam hebben? Bij ons haal je officiële certificaten en diploma’s die jouw cv gelijk meer waard maken.

"Enexis Groep gaat 100% voor de ontwikkeling van talent. Leren krijgt een steeds belangrijkere rol in de organisatie vanwege bijvoorbeeld de uitstroom van kennis en digitalisering. Leren is hier dus gewoon een onderdeel van je dagelijkse werk. Ik vind het geweldig dat iedereen, op alle niveaus, bezig is met zijn ontwikkeling."

Agnes Flinkenflögel, teammanager Opleidingsontwikkeling

Ontwikkel jezelf voor de volle 100 %

Leren is durven, doen, ervaren en herhalen. Dat is hoe wij naar opleiden kijken. Wist je dat je 70% van al jouw leerervaringen bij Enexis Groep opdoet op de werkvloer? Je leert veel van de dagelijkse uitdagingen in je werk. 20% van je leerervaringen ontvang je van collega’s die feedback geven op jouw werk of van voorbeeldgedrag. Alleen de laatste 10% leer je via trainingen, workshops en opleidingen.

Bij Enexis Groep steunen we jouw ontwikkeling voor de volle 100%. Je kunt gebruikmaken van innovatieve leermiddelen, zoals e-learnings, praktijkgericht onderwijs met webcams en coaching. Wist je dat er elk jaar een budget is voor jouw duurzame inzetbaarheid? Je kiest  zelf een doel waarmee je investeert in jouw kennis of vitaliteit. 

Stage waar je energie van krijgt

Een boer helpen om van koeienmest groen gas te maken? Een app maken waarop je kunt zien hoeveel energie je vandaag verbruikt? Meewerken met één van onze storingsmonteurs? Wij hebben stageplaatsen en afstudeeropdrachten die goed aansluiten op je studie.

Stage lopen bij Enexis

Leer een vak op de Enexis Groep Vakschool

Ben jij (bijna) klaar met je vmbo-opleiding en wil je verder in de energietechniek, dan is de Enexis Groep Vakschool dé plek voor jou. Speciaal voor jongeren tussen 18 en 25 jaar hebben we een uniek mbo leer-/werkprogramma. Op de Enexis Groep Vakschool haal je een officieel mbo-3 diploma voor Monteur Gas of Monteur Elektra.

Meer weten over werken en leren bij Enexis? Download dan hier de opleidingsgids. 

Enexis vakschool

Geef jouw carrière een vliegende start met ons traineeship

In 2015 kreeg het Enexis Groep Traineeship de award voor ‘Beste Traineeship Benelux’. En dat is niet voor niks. In  het traineeship bereiden we wo-studenten voor op een functie in de top van ons bedrijf. Een doordacht programma voor vernieuwers en veranderaars wat draait om persoonlijke ontwikkeling. Iets voor jou? 

Enexis Groep Traineeship

Programma’s voor professionals

Een professional zit nooit stil. Je wilt doorgroeien in je vak en nieuwe technieken of methodes toepassen. Om je uit te dagen, biedt Enexis Groep twee speciale ontwikkelprogramma’s aan: het Technisch Professional Programma en het Leiderschapscollege. De energietransitie vraagt om innovatieve aanjagers. Ben jij er klaar voor?

Updates ontvangen over onze opleidingen en stages?

Meld je aan voor Enexis Update.

Meld je aan