Duaaltraject HBO Elektrotechniek

Ontwerp jij het elektra-of gasnetwerk van de toekomst? Start de duale HBO-opleiding Elektrotechniek!

Startdatum: 28 augustus 2023
Duur: 4 jaar
Standplaats: Breda (theorie) en vestiging Roosendaal, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven, Venlo of Maastricht (praktijk)
Aanmelden: uiterlijk 1 juli a.s.

Om de energietransitie te laten slagen schreeuwt het bedrijfsleven om innovatief elektrotechnisch personeel, dus om jou. Deze duale hbo-opleiding Elektrotechniek is er voor jou als je verder wil werken en studeren met vooropleiding mbo-Techniek BOL 4, havo of vwo met N&G en N&T. Per week studeer je 2 dagen bij Avans Hogeschool in Breda en de andere 3 dagen werk je in de praktijk bij een van onze vestigingen. Je verdient direct een mooi salaris, alle studiekosten worden vergoed én daarnaast kun je direct bij ons aan de slag na afronding van je studie!

Waar word je voor opgeleid

Er liggen veel uitdagingen waar jij met deze duale opleiding Elektrotechniek een oplossing voor kunt gaan bieden. Elektriciteit op grote schaal opslaan, alle auto's opladen als iedereen elektrisch gaat rijden of een energiemanagementsysteem ontwikkelen met thuisbatterij voor gebruikers van zonnepanelen. Als engineer denk je in projectteams mee over oplossingen hiervoor. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de invulling van die startfunctie. 

Zo ziet het traject eruit

Tijdens het vierjarige werk/leertraject doe je naast je studie direct praktijkervaring op. Je werkt 3 dagen per week bij een van onze vestigingen en volgt 2 dagen onderwijs op de Avans Hogeschool in Breda. 

In die 4 jaar pak jij onze uitdagende elektrotechnische vraagstukken en projecten met beide handen aan, om vervolgens niet meer los te laten. Projectvoorbereiding, projectmanagement, engineering, uitvoering en afronding, jij draagt er aan bij. Het ene moment ben je voor een projectoverleg op kantoor en werk je daarna met een kop koffie verder achter je laptop aan een vergunningsaanvraag. Het volgende moment bezoek je een project in de buitenlucht en sta je met je laarzen in de klei. In ons duaal-traject maak je het allemaal mee en bepaal je samen met een coach het verloop van jouw carrière. Ook krijg je een uniek inkijkje in verschillende functies zoals medewerker engineer, werkvoorbereider, technisch tekenaar en aankomend uitvoerder, op een van de Enexis vestigingen in jouw regio. 

Meer weten over de opleiding? Bekijk hier de website van Avans. 

Aanmelden

Aanmelden voor de opleiding doe je door te solliciteren op een van deze vacatures.
De uiterste aanmelddatum is 1 juli 2023 met als startdatum 28 augustus 2023. 

Meer informatie? Plan een digitaal koffie-moment en stel al je vragen

* Verplicht veld