Enexis Groep Traineeship

Trainees bekijken werk op laptop

De perfecte carrièrestap na je studie

Dit is het moment waar je jarenlang naartoe hebt gewerkt. Je bent net afgestudeerd en je bent toe aan de eerste professionele stap in je carrière. Je wilt jezelf beter leren kennen en je wilt veel verantwoordelijkheid in een veranderende omgeving. Wij dagen jou uit om het beste uit jezelf te halen in het Enexis Groep Traineeship. In dit programma geven we elk jaar acht wo- en hbo- afgestudeerden de kans om ons bedrijf beter te leren kennen én persoonlijk te ontwikkelen.

In het traineeship doe je twee grote projecten van één jaar, bezoek je andere bedrijven in de branche en volg je volop workshops, trainingen en seminars. Jouw persoonlijk ontwikkelprogramma is intensief, zodat je snel stappen maakt. 
Na het traineeship ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière als (team)manager, consultant of projectleider.
Jij staat aan het stuur van jouw eigen ontwikkeling en wij ondersteunen je hierbij met professionele begeleiding en training. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tom Janssen (Corporate Recruiter). Je kunt hem bellen, smsen of appen via 06-11002479 of stuur een e-mail naar tom.janssen@enexis.nl.

De sollicitatieprocedure voor 2020 is nog niet bekend, maar deze zag er in 2019 als volgt uit:

  • 19 juli: Sluiting van de vacature
  • Week van 22 juli: Videopitch
  • Week van 22 juli en 29 juli: E-Assessment
  • Week van 29 en 5 augustus: Selectiegesprekken
  • Week van 5 augustus: Assessmentdag

Na deze selectieprocedure volgt op uiterlijk 9 augustus de terugkoppeling van de assessmentdag en weet je of jij één van onze nieuwe Enexis Groep Trainees bent!

Ervaringsdeskundigen

Wie kan je beter vertellen hoe het Enexis Groep Traineeprogramma is dan onze trainees zelf? Lees de ervaringen van Lars, Veerle, Sanne en Floris of neem direct contact met hen op.

Ze vertellen je het graag zelf!

Twee jaar volop in ontwikkeling

Van assessment tot droombaan in twee jaar. Het Enexis Groep Traineeship start met een selectieprocedure gericht op jouw persoonlijkheid en je motivatie. Wat zijn jouw sterke kanten, wat wil je nog ontwikkelen en hoe ga je dat met ons traineeship bereiken? Lees via onderstaande button meer over ons programma en bepaal of ons traineeship jouw vliegende start kan zijn!

Bekijk het programma

Ontdek ons op Instagram

Wil jij weten hoe gaaf het is om te werken bij Enexis Groep? Volg ons dan op Instagram. Onze collega's posten hier regelmatig foto’s van hun werk, gezamenlijke trainee-opdrachten en bedrijfsbezoeken. Leren én lol, het spat er vanaf. Wedden dat je enthousiast wordt?

Volg onze trainees op Instagram

Laat zien wat je waard bent

Zet jij jouw kennis in om onze bedrijfsprocessen te optimaliseren? Ga jij aan de slag als manager van een team specialisten? Versnel jij de energietransitie met een innovatieve pilot? Of zet jij jouw tanden in het ontwikkelen van een maatschappelijk verantwoord inkoopproces? In het eerste jaar van jouw traineeship bieden wij je een concreet project aan dat past bij jouw ontwikkelpunten. Zo ontwikkel jij je maximaal en krijg je gelijk een flinke verantwoordelijkheid qua planning en budget. Ons traineeship is leuk én pittig.

Voor het tweede jaar regel je zelf een project. Dat kan ook, want tegen die tijd heb je al een heel netwerk opgebouwd binnen Enexis Groep. Je spreekt doorlopend met directeuren, managers en verschillende projectleiders en ziet wat er ‘in het veld’ nog beter kan. Daar zit absoluut een uitdaging tussen waar jij jouw tanden in wilt zetten.

Tijdens het traineeship word je begeleid door een mentor uit de afdeling waar jij op dat moment aan de slag bent. Je vervult dus twee functies, die je naar eigen inzicht mag aanvullen met extra activiteiten. Zo organiseren trainees bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken, volgen ze aanvullende opleidingen of nemen ze deel aan commissies. Jij maakt jouw eigen keuzes en Enexis Groep ondersteunt jou met professionele training en opleiding die je samen met je mede-trainees volgt. Na twee jaar is het traineeship afgerond en ben je klaar voor een baan bij Enexis Groep. Klaar om een stap te maken als projectleider, teammanager of specialist?

Beste Traineeship van de Benelux

We zijn er trots op dat ons Enexis Groep Traineeship in 2017, na lang jury beraad,  tweede is geworden in de race naar de ‘Overall Winnaar Best Traineeship Benelux’ én de winnaar is in de categorie Best Practice Personal Branding!

In een pitch van vijf minuten hebben de trainees ons Traineeship zo goed mogelijk verwoord. De jury was zeer te spreken over de originaliteit en de voorbeelden die gegeven werden.

In 2015 is het Traineeship verkozen tot het Beste Traineeship van de Benelux. De vakjury roemde het feit dat er een zeer sterk commitment is vanuit het topmanagement. Aan het einde van het Traineeship krijg je als trainee bijvoorbeeld een mentor vanuit het hoger management. Ook onze maatschappelijke betrokkenheid werd door de jury als zeer positief ervaren. Wij geloven in onze trainees als aanjagers van verandering binnen onze organisatie en bieden de ruimte voor jouw frisse blik en innovatieve oplossingen.

Jongen bekijkt Enexis Updates op iPad

De nieuwste updates en vacatures voor het traineeship ontvangen?

Meld je aan voor Enexis Update

Meld je aan