Enexis Vakschool

Voor jongeren die een vak willen leren

Wil jij lekker in de buitenlucht en met je handen werken? Wij helpen je om een erkend mbo 3 diploma te halen voor Monteur Gas of Monteur Elektra. In ongeveer twee jaar leer je alle kneepjes van het vak en doe je gelijk praktijkervaring op. Je hebt minimaal een vmbo-diploma theoretische leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg in techniek (theoretisch of gemengd) of een (technische) opleiding op mbo-2 niveau nodig.

Vanaf dag één zien wij jou als onze toekomstige monteur. Je krijgt dus direct salaris, een auto, een smartphone en een laptop. Daarnaast krijg je een compleet kledingpakket voor de zomer en winter en een koffer met je eigen gereedschap. Het enige wat we van jou vragen is 100% inzet.
 

Jongen achter laptop in de Enexis Vakschool

Zo ziet jouw week eruit

Drie dagen per week werk je in de praktijk. Je gaat bijvoorbeeld mee met de aannemer om onderhoud te doen. Je werkt lekker buiten en gebruikt de nieuwste technieken. Twee dagen per week ben je op de Vakschool in Eindhoven of Hoogeveen voor theorie- en praktijklessen. Docenten uit de praktijk leren je welke technieken je op welk moment het beste toepast. Je zit niet met je neus in de boeken, maar oefent met materialen en gereedschappen. Na een week vol van afwisseling en techniek is het tijd voor weekend! 

Bekijk jouw programma

We werken veilig, of we werken niet

Wij willen dat je het vak van monteur tot in het kleinste detail leert. Op de Vakschool werk je direct met transformatoren, maak je zelf verbindingsmoffen en leer je alle soorten aansluitingen te herkennen. Dus als je er straks op uit wordt gestuurd voor onderhoud of een storing, dan kun je foutloos en vooral veilig aan het werk.

Veiligheid is in ons vak het allerbelangrijkste, want werken met elektriciteit en gas kan nu eenmaal gevaarlijk zijn. Daarmee doen we nooit stoer. Je leert én werkt 100% volgens de regels.

Iets voor jou?

Als de Vakschool echt iets voor jou is, bekijk dan onze vacatures. Zie je geen vacature in jouw regio? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen en dan kijken wij voor je naar de mogelijkheden! Natuurlijk willen wij je dan graag leren kennen en je hoort zo spoedig mogelijk of we je uitnodigen voor een gesprek. Na het gesprek vragen we je om twee toetsen te maken, waarmee we jouw kennis- en denkniveau beoordelen.

Denken we dat jij geschikt bent voor de Enexis Groep Vakschool, dan nodigen we je uit voor de selectiedag. Op die dag kom je samen met de andere kandidaten naar één van de Vakschoolvestigingen in Eindhoven of Hoogeveen. Je hebt dan een gesprek met je toekomstige manager en je doet nog een praktijkopdracht. Je hoort dan zo snel mogelijk of je aangenomen bent voor de Vakschool. Je krijgt dan een contract voor het eerste jaar.

Wil je meer informatie over werken en leren bij Enexis? Download dan hier de opleidingsgids. 

Op de hoogte blijven van Enexis Groep Vakschool?

Ontvang nieuws, vacatures en meer

Meld je aan voor Enexis Update